002.jpg

З огляду на прогнозоване погіршення погодних умов відучора працює міський штаб для координації дій органів управління і сил цивільного захисту, підприємств, установ та організацій Сумської міської ТГ.

Штаб працює в цілодобовому режимі. Очолює його начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій ДРОЗДЕНКО. Тел.: (067)5390633,, 70-10-08.

Також у випадку виникнення надзвичайних ситуацій можна звертатися на «гарячу лінію» штабу для координації дій органів управління і сил цивільного захисту Сумської області: (0542)61-18-78; (063) 9784977, до Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Сумській області (небезпечні ситуації через негоду на дорогах під час руху на транспорті): (050)3075692, ГУ ДСНС в Сумській області: 101.

Рятувальники закликають громадян бути обережними під час негоди. У період сильних снігопадів та хуртовин краще перебувати вдома. Варто зробити необхідний запас харчів і води, мобільний телефон та павербанки тримати зарядженими. Якщо необхідно вийти з дому, треба попередити про це рідних чи сусідів. Одяг і взуття повинні бути теплими та зручними. Варто пересуватися подалі від стін будинків та інших споруд, оскільки брили снігу можуть впасти і завдати травм. Власникам приватних радять подбати про вчасне очищення дахів своїх помешкань від снігу.