Надрукувати
Перегляди: 837

Під час традиційної зустрічі з представниками сумських медіа начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій ДРОЗДЕНКО прокоментував останні рішення та розповів про плани на найближчу перспективу.

Розпочав із подяки захисникам і захисницям України.

Щодо безпекової ситуації в сумській громаді, Олексій Дрозденко повідомив: ворожі ДРГ не полишають намірів прорватися на українську територію, але ситуація стабільна та контрольована.

«Ворог використовує інформаційні ресурси для розхитування ситуації. Такі механізми він застосовує постійно. Я завжди говорив, що у ворога дві армії: традиційна (танки, ракети, війська) та інформаційна (методички, технології, пропагандисти, воєнкори тощо). Вони заходять в інформаційний простір України та Сумщини зокрема», – сказав Олексій Дрозденко

Під час пресконференції начальник Сумської МВА повідомив про те, що видав розпорядження про втрату чинності рішення Сумської міської ради від 23 лютого 2022 року № 2992-МР «Про реорганізацію комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня № 5» Сумської міської ради шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона». Це викликано тим, що рішення не виконувалося по строках, що призвело до проблем з виплатою працівникам лікарні № 5 заробітної плати. Олексій Дрозденко зауважив, що його наказ не зупинить роботу закладів і не позбавить їх можливості укладати договори з НСЗУ. Щодо майбутнього цих лікарень, зазначив начальник МВА, є кілька варіантів. Найближчим часом Олексій Дрозденко планує поїздку до Міністерства охорони здоров'я, аби отримати консультації фахівців.

«Будемо робити все, що йтиме на користь громаді», – зазначив Олексій Дрозденко.

Серед головних задач для себе та своєї команди він виділив аналіз укриттів. Також повідомив, що опрацьовується варіант облаштування в одному з закладів дошкільної освіти модульного укриття та триває робота над проєктом будівництва двох споруд подвійного призначення місткістю по 5000 осіб кожна у тих спальних мікрорайонах там,де відсутні інші варіанти укриття населення. Також серед нагальних завдань начальник Сумської міської військової адміністрації назвав впровадження наступного етапу будівництва комплексної системи відеоспостереження. Він передбачає встановлення додаткових камер і комплексів, що дають змогу розпізнавати не лише номерні знаки, а й обличчя. Його реалізація може тривати три – чотири місяці. Є бажання окремих представників бізнесу власним коштом оснастити свої об’єкти камерами, що можуть бути під’єднані до загальної мережі.

Зупинився Олексій Дрозденко й на питанні розширення міжнародної співпраці. Напередодні він мав зустріч із представником м. Сакраменто (США), з яким Суми в серпні підписали Меморандум про взаєморозуміння. Очікується, що наступного року до Сум приїде мер Сакраменто. Також наразі сумська громада очікує на надходження чергового гуманітарного вантажу від давнього міста-партнера Целлє.

Щодо головної ялинки міста, начальник Сумської МВА вкотре наголосив: вона буде, але жодної копійки з бюджету громаду на це не витратять. Ялинку організують підприємці. Щоправда, запропонували зробити це не біля фонтана «Садко», як планувалося раніше, а на Театральній площі.