004.jpg

Сумська міська рада та Благодійна організація «Благодійний фонд «Карітас Суми» підписали Меморандум про співпрацю в рамках проєкту «Спеціалізована підтримка та допомога дітям, особам з інвалідністю та їхнім сім’ям під час реагування на війну в Україні».

Підписи під документом поставили секретар міської ради Артем КОБЗАР та директор БО «БФ «Карітас Суми» Олександр ДЯДЯ.

Меморандум засвідчує співдію сторін у проведенні спільних заходів, реалізації програм та проєктів у сфері соціального захисту населення Сумської МТГ. Мова йде про осіб поважного віку, осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, малозабезпечених сімей, внутрішньо переміщених осіб та інших категорій громадян, які потребують соціальної допомоги та підтримки.

Підписання документа стало підсумком майже годинної зустрічі за участі також першого заступника міського голови Артема КУЗНЕЦОВА, заступника міського голови Станіслава ПОЛЯКОВА, керівників структурних підрозділів міської ради, які дотичні до проблематики соціального захисту та інклюзивної освіти, захисту від насильства, а також волонтерів – представників благодійної організації «Карітас» з Сум, України та Франції.

Благодійники розповіли, що пріоритетним напрямком вважають підтримувати дітей та дорослих з інвалідністю. Адже в умовах війни ці категорії надзвичайно вразливі, а, враховуючи недостатню обізнаність суспільства щодо взаємодії громадян з такими людьми, проблема набуває особливого значення.

«Наразі у нас є приміщення, де наші фахівці проводять заняття з тими, хто цього потребує. Здебільшого до нас звертаються батьки дітей з особливими потребами. Вони хочуть, аби їхні діти адаптувались до соціуму, здобули для цього певні навички. Цю роботу ми плануємо продовжувати, але звертаємось до вас з проханням сприяти нам у якості надання послуг», – зауважив директор БО «БФ «Карітас Суми» Олександр Дядя.

В. о. міського голови Артем Кобзар зазначив, що ініціативи, покликані підтримувати вразливі категорії громадян під час війни, а особливо дітей, – надзвичайно цінні.

«Беззаперечно, ми надамо усю можливу допомогу щодо реалізації проєктів, спрямованих на адаптацію осіб з особливими потребами, яким необхідна корекція з боку спеціалістів, які перебувають у складних життєвих обставинах. Наші структурні підрозділи готові комунікувати та взаємодіяти в цьому напрямку», – наголосив посадовець.

Своєю чергою перший заступник міського голови Артем Кузнецов, який є головою Ради волонтерів Сумської територіальної громади, що діє при МВА, запросив благодійну організацію до тісного співробітництва. Він підкреслив, що і міська рада, і Рада волонтерів, і БО «БФ «Карітас Суми» мають спільний вектор руху, адже допомагають тим, хто цього потребує найбільше.

Присутні також обговорили запити та пропозиції міжнародних партнерів та визначилися з конкретними напрямками взаємодії.

Додамо, що Сумська міська рада та «Карітас Суми» мають вже успішний досвід співпраці, зокрема щодо підтримки ВПО.