003.jpg

ГО «Проліска» допомагає Сумській міській ТГ з оснащенням укриттів.

Сьогодні до одного із закладів дошкільної освіти благодійники привезли матраци, ковдри, баки для води, практичний і сертифікований посуд, ліхтарики з розрахунку на покриття потреб укриття. В. о. міського голови Артем КОБЗАР подякував благодійникам за вагому допомогу, яку ця організація надає нашій громаді.

«Наявність укриттів насамперед у закладах соціально-гуманітарної сфери, – пріоритетне завдання, тому фінансуємо проведення відповідних ремонтно-будівельних робіт серед перших. Втім, в укриттях мають бути створені умови для зручного перебування під час тривоги, а особливо дітей. Тож від себе та всіх сумчан дякую, що допомагаєте нам закривати цю потребу», – сказав посадовець.

Перший заступник міського голови Артем КУЗНЕЦОВ повідомив, що наразі управління освіти і науки, охорони здоров’я, відділ культури готують потреби для укомплектування наявних у цих сферах укриттів. Списки передадуть благодійникам, які готові надалі допомагати сумській громаді з їх оснащенням усім необхідними. Водночас він та відповідні структурні підрозділи шукають донорів, які далі готові допомагати громаді у розв’язанні цього питання та інших, оскільки через зменшення надходжень до бюджету та необхідності першочергового фінансування видатків на потреби оборони та захищених статей, на решту видатків коштів недостатньо. 

В. о. міського голови, його перший заступник Артем Кузнецов та заступник Римма БИКОВА, радник Ірина ДЯДЕНКО обговорили з представниками ГО «Проліска», серед яких був голова польового офісу УВКБ ООН в Україні Крістіан ЛАНГЕХЕНКЕ, можливість співфінансування організацією ремонтів у приміщеннях, які пристосують під укриття, а також інших видів ремонтних робіт, зокрема в школах і дитсадках.

Нагадаємо, у квітні виконавчий комітет Сумської міської ради та ГО «Проліска» підписали Меморандум про співпрацю. Документ передбачає реалізацію спільних проєктів, програм і заходів у гуманітарній сфері та підтримки постраждалих від військової агресії рф.