006.jpg

У більшості шкіл сумської громади відбулись святкові лінійки на честь свята останнього дзвоника.

Виконувач обов’язків міського голови Артем КОБЗАР та заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ взяли участь в урочистостях з нагоди свята останнього дзвоника у Сумській спеціалізованій школі №17.

Для кожної шкільної родини день останнього дзвоника є особливим святом. Адже дзвоник сповіщає про завершення навчального року і про те, що ще одна сходинка в житті школярів пройдена.

На шкільному подвір’ї зібрались вчителі й учні, їх батьки та численні гості. Школа №17 – одна із найбільших в обласному центрі, тут навчається 1600 школярів.

Насамперед присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх жертв сучасної війни з росією.

Опісля розпочались шкільні урочистості: кращим учням вручили Почесні грамоти за успіхи у навчанні, активну участь у спортивному та мистецькому житті навчального закладу.

Директор навчального закладу Віталій КОЛІСНИК привітав дітей із завершенням дуже непростого навчального року.

«Наші уроки проходили під звуки повітряних тривог та в укриттях, але всі ці труднощі, якими ворог щодня випробовує нас, лише зміцнюють та згуртовують нас в єдину шкільну родину. Я дякую кожному учню нашої школи за наполегливість із якою ви навчались, і кожному вчителю, який вів вас складною дорогою здобуття знань. Усі разом ми дякуємо нашим ЗСУ, вони – наша надія й захист, впевненість у нашій перемозі».

В.о. міського голови Артем Кобзар, звертаючись до загалу, зазначив, що останній дзвоник важливий і для його родини: донька закінчила 11-й клас однієї із сумських шкіл. «Ніколи не забувайте рідну школу, своїх вчителів, які дали вам знання й відкрили дорогу в широкий світ. У кожного з вас – свій особистий, і я вірю – успішний шлях. Той багаж, який ви отримали у цих стінах, допоможуть вам навчатись далі, зробити крок у доросле життя, знайти себе у професії, і стати успішними громадянами своєї країни», – побажав він випускникам.

Заступник міського голови Станіслав Поляков, вітаючи педагогічний колектив школи і дітей, зізнався, що у такий день він завжди згадує свій особистий шкільний випуск, і щоразу розуміє, яке важливе значення для кожної людини має її альма-матер - рідна школа.

«Ким би ви не стали у житті, завжди пам’ятайте свою школу і ваших наставників. Обов’язково подякуйте сьогодні директору, вашим вчителям і класному керівнику, які навчали вас не тільки наукам, а й гідності: бути патріотами свого міста Суми і держави України».

Цього року у 17-й школі – 52 випускники, які завершили одинадцятирічний курс навчання. Вони подарували рідному шкільному колективу традиційний зворушливий шкільний вальс.