0010.jpg

У Сумах у пам’ять про маленьких українців, які загинули внаслідок російської агресії, провели акцію «Голоси дітей».

Її приурочили до Міжнародного дня невинних дітей, жертв агресії та Дня вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

На згадку про маленьких українців, чиї голоси вже ніколи не пролунають, учасники заходу, серед яких були представники влади та громадськість, розвісили на дереві в середмісті символічні дзвіночки. Також цього дня посадовці поклали квіти до могил загиблих юних сумчан.

«Це важкий і болючий момент для кожного з нас, бо ми згадуємо тих, чиї життя було обірване занадто рано. Вони не встигли насолодитися дитинством, не змогли побачити світанок мирного життя, здійснити свої мрії та плани. Найстрашніші втрати у війні – дитячі життя. Це невимовний біль і трагедія для сімей, для нашої громади, для всієї України», – сказав в. о. міського голови Артем КОБЗАР.

На Сумщині від початку збройної агресії терористи вбили тринадцятьох дітей – трьох дівчаток і десятьох хлопчиків. Серед них – загиблі в Сумах 15-річний Артем, 10-річний Єгор, 7-річний Вадим, 5-річний Кирило.

За інформацією Офісу Генерального прокурора, в Україні внаслідок повномасштабної війни загинула 551 дитина, загалом постраждало понад 1919 юних українців.