0012.jpg

Керівництво Сумської міської тергромади, міської військової адміністрації та представники міжнародних місій і благодійних фондів обговорили подальшу взаємодію у питаннях гуманітарної підтримки сумчан.

В. о. міського голови Артем КОБЗАР, заступники міського голови Римма БИКОВА та Станіслав ПОЛЯКОВ, начальник Сумської МВА Олексій ДРОЗДЕНКО та майже 25 регіональних координаторів благодійних фондів зустрілися, аби вдосконалити «дорожню карту взаємодії» в тій діяльності, яку вони проводять на території сумської громади.

«З перших днів російського вторгнення, коли Суми зазнали ворожих авіанальотів і руйнувань, і ось уже третій рік повномасштабної війни благодійники завжди поряд. Доставлення будівельних матеріалів, віконних блоків, води та харчових продуктів і багато іншого – влада й жителі громади вдячні партнерам за цю надважливу роботу. Разом працюємо над вдосконаленням нашої співпраці на благо жителів сумської громади», – сказав Артем Кобзар, звертаючись до присутніх представників міжнародних місій і благодійних фондів.

Заступник міського голови Станіслав Поляков наголосив на тому, що важливо, аби гуманітарна допомога – у якому б вигляді вона не надавалась, була адресною, тобто, направлялась тим людям, які її вкрай потребують. Насамперед це малозабезпечені, багатодітні родини, внутрішньо переміщені особи. Тож, слід налагодити якомога тіснішу взаємодію з підрозділами департаменту соціального захисту населення, де володіють цією інформацією.

Заступник міського голови Римма Бикова звернулась до регіональних координаторів благодійних організацій із проханням подати до міської ради перелік видів допомог, на яких благодійники спеціалізуються, це допоможе краще бачити загальні обсяги. Щоб, у разі виникнення потреби можна було створити координаційний штаб та підготувати конкретні звернення до того чи іншого фонду з переліком видів допомоги та її ефективного й справедливого розподілу.

Посадовець запропонувала створити спільний чат благодійників для розміщення й систематизації інформації про їхню діяльність.

Своєю чергою благодійники звернулись до представників влади з проханням удосконалити комунікацію між сторонами.

У підсумку усі присутні домовилися й надалі співпрацювати у посиленому режимі задля підтримки сумчан та всіх, хто цього потребує.