003.jpg

В. о. міського голови Артем КОБЗАР вручив почесні відзнаки за активну волонтерську діяльність та відновлення житла й інфраструктури на території сумської громади активним учасникам ГО «Добробат».

Подяку міського голови з врученням нагрудної відзнаки отримав народний депутат України, заступник голови парламентського комітету з питань транспорту та інфраструктури, амбасадор проєкту «Добробат» Володимир КРЕЙДЕНКО, грамоту міського голови – координатор по роботі з державними органами влади ГО «Добробат» Костянтин САХНО – за волонтерську діяльність, активну громадянську позицію у відновленні житла та соціальної інфраструктури Сумської міської територіальної громади.

В.о. міського голови наголосив на тому, що відбудова України – спільна справа. Та подякував кожному, хто розуміє важливість до цієї роботи та долучається до неї.

Костянтин Сахно розповів, що ідея створення ГО «Добробат» виникла навесні 2022 року після звільнення від російських окупаційних військ Ірпеня на Київщині та Тростянця на Сумщині: «Наші – колись ошатні українські міста після виходу росіян лежали в руїнах після обстрілів, загарбники зруйнували й спаплюжили державні установи, школи, лікарні. Площа біля тростянецького вокзалу була розбита влучаннями артилерії та завалена спаленою ворожою технікою, весь світ облетіли фото тростянецької п’ятиповерхівки, по ній цілили умисно, і люди, що жили в цьому будинку, опинились на вулиці, без житла».

Саме за такі об’єкти «добробатівці» брались насамперед, зауважив Костянтин Сахно, і серед тих, найперших волонтерів, був тоді ще депутат, а нині секретар міської ради, в. о. міського голови Артем Кобзар.

Володимир Крейденко взяв на себе місію амбасадора проєкту «Добробат», зокрема, представляв активну громадську організацію на міжнародному рівні, зокрема, на форумі в Давосі (Швейцарія), «Recovery Conference» (Велика Британія), у Верхній Палаті Конгресу США.