001.jpg

Заступник міського голови Римма БИКОВА у межах Міжнародної конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC 2024) проводила зустрічі, спрямовані на налагодження Сумською МТГ зв'язків на перспективу.

Так, під час другого дня конференції сумський посадовець зустрілась із засновником і генеральним директором Silicon Hagen Яном ШТААЛЬБЕРГОМ. Йшлось про виробництво сонячної енергії, що забезпечить безперервне електропостачання у випадку пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури.

Із засновником Genesy Capital Наташею ГРАМС заступник міського голови обговорила можливість будівництва екологічних модульних містечок, технологія зведення яких уже застосовується в європейських містах. Окрім того, в цій компанії добре розвинене співробітництво з донорами, що може значно спростити сумській громаді пошук фінансування.

У розмові з генеральним директором German-Ukrainian Development Agency Філіпом БЛОБЕЛЕМ закцентували на потребах Сумської МТГ. Компанія приділяє особливу увагу питанням інфраструктури та медичної допомоги. Тож до цієї Агенції направлять офіційного листа з переліком потреб громади, що стане першим кроком для подальшої співпраці.

Також під час Конференції Римма Бикова отримала для Сумської міської ТГ запрошення стати учасником All-Ukrainian Association. Діяльність асоціації спрямована на надання різноманітної допомоги громадам, навчання посадових осіб місцевого самоврядування, організацію участі представників громад в офіційних заходах (конференціях та форумах будь-якого рівня), підтримки в залученні партнерів для гуманітарних і соціальних потреб.

Окрім цього, під час URC 2024 посадовець мала зустріч зі співзасновником ГО «Технології Прогресу», що брала участь у створенні дотичного модуля для DREAM, Максимом НЕФЬОДОВИМ. Поспілкувались про екосистеми DREAM (Digital Restoration Ecosystem for Accountable Management), яка надає громадам можливість подавати свої проєкти, демонструвати етапи їхньої реалізації та результати, а донорам та українській владі — бачити, на що йдуть кошти.

Також переглянули цифрову відеопрезентацію складової екосистеми DREAM – Big Recovery Portal – інструменту для громадського моніторингу з налаштованими ризик-індикаторами.

Від менеджера з міжнародних продажів компанії Karcher Municipal Gmbn Германа КОВАЛЕНКА Римма Бикова отримала пропозицію про співпрацю із цією компанією. Принагідно обговорили можливість фінансування договорів допомоги з боку міжнародних донорів та урядових організацій Німеччини.

Римма Бикова зазначила, що обговорені з іноземними та вітчизняними партнерами питання – важливі для громади, тому вже безпосередньо на місці кожне буде детально опрацьоване з відповідними структурними підрозділами.