002.jpg

У Сумах на базі ЦНАПу запрацював Центр рекрутингу української армії, де допомагають знайти себе у лавах захисників України.

Тут надають інформаційно-консультативні послуги щодо служби в Силах оборони та допомагають добровольцям потрапити до обраного підрозділу та на певну посаду.

«Рекрутинг – це інструмент створення професійної армії. Мета – допомогти людині знайти себе у війську. Жителі громади зможуть отримати всю необхідну інформацію про можливість долучитися до ЗСУ: дізнатись про вакансії у військових підрозділах, обрати конкретну військову частину, служити на певній посаді, з урахуванням віку, стану здоров’я, кваліфікації, аби бути максимально корисним у захисті держави», – сказав в. о. міського голови Артем КОБЗАР.

З охочими служити в армії працюватимуть фахівці сектору рекрутингу відділу мобілізаційної роботи. Як зазначила заступник міського голови Римма БИКОВА, вони – фахівці, які пройшли спеціальну підготовку. Одна рекрутерка за освітою – психолог, інша – має досвід роботи у ТЦК та СП. Сумська громада, зауважила посадовець, працюватиме над тим, аби зробити Центр рекрутингу української армії в Сумах – найкращим у державі.

За інформацією завідувача сектору рекрутингу Вікторії СЛОНЧАК, нині мають у базі понад 10 тисяч вакансій. З яких 24 – у межах Сумської області.

Цей Центр – другий в області й 29-й – в Україні. Подібні функціонують у Києві, Львові, Дніпрі, Харкові, Полтаві, Ужгороді та інших містах.

За словами Уповноваженого представника Міністерства Оборони з питань рекрутингу Олексія БЕЖЕВЦЯ, послугами центрів рекрутингу вже скористалось понад 10,5 тисяч громадян, з яких понад тисячу – вже знайшли своє місце у війську (оформлюють документи, або вже служать чи проходять підготовку в навчальних центрах). Щодо ще понад 3 тисяч – триває процедура підбору частини чи посади.

«Ті тисячі громадян, які скористались можливостями рекрутингових центрів і посіли своє місце в силах оборони, є свідченням дієвості системи. Тут допомагають знайти себе в силах захисту держави. Військовозобов'язаний, який отримав першу повістку, також може звернутись до рекрутингового центру та обрати собі посаду й військову частину й отримати повний супровід на шляху до призначення», – сказав він.

Центр рекрутингу розміщується на базі управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми» (вул. Британська, 21; каб. 109). Працює з понеділка по четвер з 8:00 до 17:15, у п’ятницю – з 8:00 до 16:00. Обідня перерва з 12:00 до 13:00. Телефони в Сумах: 70-10-09, 70-00-63.