004.jpg

У Сумах з нагоди Дня захисників і захисниць України вшанували пам'ять загиблих воїнів та вручили нагороди військовикам і цивільним, котрі виборюють для держави Перемогу.

Зранку в. о. міського голови Артем КОБЗАР, його заступники Станіслав ПОЛЯКОВ і Римма БИКОВА спільно з представниками обласної та міської військових адміністрацій, обласної ради, правоохоронних органів, військовослужбовцями, депутатами й представниками громадськості поклали квіти до пам’ятних знаків на честь Героїв-сумчан, котрі загинули від початку російської збройної агресії та поховані на Алеях Слави Баранівського та Центрального цвинтарів.

Пам'ять загиблих за Україну вшанували хвилиною мовчання. Під супровід військового оркестру присутні виконали Державний Гімн України.

Разом з усією Україною о 9:00 місто завмерло, вшановуючи пам'ять тих, хто віддав своє життя за свободу та незалежність України,

На одному з перехресть у середмісті під час загальнонаціональної хвилини мовчання зупинився рух пішоходів і транспорту й містяни схилили голови в скорботі за загиблими внаслідок збройного вторгнення рф.

З нагоди Дня захисників і захисниць України керівники громади та області вручили відзнаки військовикам і цивільним, котрі кожен на своєму місці докладають зусиль, аби побороти агресора.

Звертаючись до нагороджених, Артем Кобзар висловив вдячність їм, а також усім сумчанам за їхній особистий внесок у здобуття загальної Перемоги. Захисникам і захисницям посадовець окремо подякував за захист, за те, що завдяки їхній стійкості сумська громада живе та бореться.

«У День захисників і захисниць України з глибокою вдячністю ми вшановуємо наших героїчних військових. Ось уже третій рік повномасштабної війни з російськими загарбниками ви мужньо захищаєте нашу землю, доводите на полі бою незламність українського духу й волю до перемоги. Побажаю кожному з вас сил і наснаги, щоб здолати ворога й головне – повернутись додому, де вас чекають ваші рідні, живими й неушкодженими», – зазначив Артем Кобзар.

В. о. міського голови Артем Кобзар та депутат міської ради Єфрем ЛАЗАРЄВ вручили сумчанам відзнаки міського голови та міської ради. Зокрема Владислав БОЯРИНОВ, Юрій КОВАЛЕНКО, Олександр ГОРІЧЕНКО, Андрій ПОДОРОЖКІН, Дмитро ФИЛИПЕНКО, Віталій ШИЛОВ, Олександр СЕМЕРНЯ отримали Почесні відзнаки Сумської міської ради «За заслуги перед містом» III ступеня.