0012.jpg

Перший заступник міського голови Артем КУЗНЕЦОВ зустрівся з представниками Данської Ради у справах біженців (DRC) для обговорення подальших кроків співпраці.

Посадовець подякував фахівцям DRC за підтримку, яку отримують жителі громади, зокрема допомогу після ворожих атак і підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Артем Кузнецов вручив Операційній голові Представництва Данської Ради у справах біженців в Україні Орелі ФОКОН для колективу гуманітарної організації грамоту міського голови за самовіддані дії, проявлені за надзвичайних обставин, активну благодійну та гуманістичну діяльність, спрямовану на захист прав і свобод громадян.

«Від імені всієї громади та тих, хто волею долі став її частиною, дякую за вашу підтримку. Ваша допомога є відчутною та вагомою. Переконаний, що спільно ми реалізуємо ще не один проєкт на благо жителів Сумської міської територіальної громади», – зазначив перший заступник міського голови.

Завдяки сприянню DRC цього року на базі департаменту соціального захисту населення було облаштовано Простір для ВПО. Як зазначила перший заступник директора департаменту Світлана МАРИНЧЕНКО, приміщення активно використовується Радою ВПО, до складу якої входить і представник Данської Ради у справах біженців.

Наступним етапом співпраці стане створення кімнати психологічної підтримки для індивідуальної роботи з тими, хто потребує таких послуг. Департамент соцзахисту вже знайшов відповідне приміщення, яке фахівці DRC планують привести до ладу протягом місяця. Також гуманітарна організація надає допомогу у створенні комфортних умов для місць компактного перебування ВПО, які прибувають до сумської громади.

Крім того, представники DRC анонсували старт нової ініціативи з підтримки підприємництва, зокрема агробізнесу. Програма розпочнеться у листопаді, і більше деталей буде оголошено згодом.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет