001.jpg

Сьогодні в Сумах відразу в кількох мікрорайонах ліквідовували наслідки нічних атак на місто.

За інформацією штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, в ніч проти суботи, 12 жовтня, ворог завдав кілька повітряних ударів по місту. В результаті зафіксовано вибух балістичної ракети (невстановленого типу) в районі урочища Баранівки, вибухи БпЛА в районі просп. Перемоги, вул. Сумської тероборони, вул. Космічна, мікрорайону Добровільної.

Загиблих немає. Постраждало четверо сумчан, двоє з яких лікуються в стаціонарі.

На місцях подій та в штабі працювали представники структурних підрозділів міської ради, Нацполіції, ДСНС, КП «Зеленбуд», КП «Міськсвітло», КП «Спецкомбінат», благодійних організацій ГО «Проліска», ГО «Добробат», БФ «БаЛу», ГО «Дефенс», ГО «Лайф прайм», БО «Право на захист», БО «БФ «Карітас – Суми».

Загалом майже 100 людей та 11 одиниць техніки.

За наявною на цей момент інформацією, пошкоджено 33 будівлі (чотири – нежитлові, сім – багатоквартирні будинки, одна – гуртожиток, 21 – приватні житлові будинки) та шість легковиків.

У житловому секторі виявили пошкодження понад 140 вікон, 11 покрівель (одна – суттєві), балконів, зовнішньої стіни в багатоквартирному будинку, у нежитловому – понад 100 вікон.

За допомогою будматеріалів департаменту інфраструктури міста та ГО «Проліска» працівники комунальних підприємств і волонтери протягом дня закривали вікна та покрівлі. Завтра цю роботу продовжать.

Водо-, газо- та електропостачання по всіх локаціях, за винятком багатоквартирного будинку в урочищі Баранівка, – наявні.

Прийнято та оформлено 17 заяв на обстеження житлових приміщень від 17 фізичних осіб. Надано консультації трьом юридичним особам і ФОП.

Комісією з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об'єкти нерухомого майна складено два акти обстеження.

Представники штабу в телефонному режимі надали роз’яснення по 11 зверненнях сумчан.