004.jpg

Сьогодні в Сумах продовжували ліквідовувати наслідки атак ворога, завданих по місту в ніч на суботу.

Двоє постраждалих залишаються в лікарні.

На місцях подій сьогодні працювали представники місцевого самоврядування, Нацполіції, комунальних підприємств, благодійних і громадських організацій. Загалом понад 30 людей і чотири одиниці техніки.

Аварійні та інші невідкладні роботи виконували працівники департаменту інфраструктури міста, КП «Зеленбуд», КП «Спецкомбінат», волонтери ГО «Проліска».

У приватних житлових будинках в районі Добровільної закрили всі вікна та вісім покрівель (залишилось три), у чотириповерховому будинку в урочищі Баранівка – всі вікна, у багатоквартирних будинках в районі вул. Сумської тероборони – всі вікна та балкони. На цей момент відомо про пошкодження у 37 будівлях (приватні житлові будинки – 25, багатоквартирні житлові будинки – сім, нежитлові будівлі – чотири, гуртожиток – один).

Для визначення ступеня пошкодження в урочищі Баранівка ухвалено рішення провести експертизу про придатність для подальшого проживання (розглядається можливість фінансування експертизи бюджетом Сумської МТГ після надання відповідних даних від ОСББ).

На вівторок, 15 жовтня, запланували розпочати роботи з прибирання територій.

Водо-, газо- та електропостачання в житловому фонді є, за винятком чотириповерхівки на Баранівці (газопостачання в будинку не передбачене).

Працівники управління муніципальної безпеки, департаменту соціального захисту населення прийняли та оформили сьогодні 35 заяв від сумчан на обстеження житлових приміщень (загалом таких надійшло на три дні 65 від 65 фізичних осіб).

Представники Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені об'єкти нерухомого майна склали в понеділок три акти про обстеження (загалом – вісім).

Телефоном до штабу протягом дня надійшло дев’ять звернень. За всіма запитувачам надали роз’яснення (усього отримано телефоном 23 звернення).

Представники французької гуманітарної організації ACTED зареєстрували сьогодні 29 заяв на виплату грошової допомоги в розмірі допомоги 10,8 тис. грн.