002.jpg

Зранку в понеділок, 21 жовтня, ворог завдав масованого авіаційного удару по обласному центру.

17:30. За наявною на цей час інформацією, о 10:00 з території рф здійснено масований удар БпЛА «Герань – 2» (попередньо, понад 10 апаратів) по місту.

Наразі відомо про сім місць влучань (два в промислові сектори, чотири – житлові, гаражний кооператив).

Виявлено пошкодження вікон і покрівель у 32 будинках, ДНЗ, а також двох автомобілів, восьми гаражів, виробничого та складського приміщень.

***

У вівторок, 22 жовтня, з 10:00 до 16:00 у ДНЗ №13 БФ «Право на за захист» прийматиме від власників пошкодженого 21 жовтня майна заявки на грошову допомогу в розмірі 10,8 тис. грн на кожного члена родини.

З особою необхідно мати документи всіх членів сім'ї, зокрема оригінали паспортів потенційних отримувачів, реєстраційні номери облікових карток платників податків (ідентифікаційні коди), свідоцтва про народження дітей, а також реквізити банківської карти (IBAN).

Детальну інформацію щодо реєстрації можна отримати за номером: (063)1826838.

***

Як повідомив керівник робіт із ліквідації наслідків НС Станіслав ПОЛЯКОВ, є пошкодження в мікрорайонах Лука і Пришиб. Попередньо, це декілька десятків будинків  і ДНЗ. У пров. Пришибський пошкоджено газогін, через що без блакитного палива залишились чотири будинки.

Департамент інфраструктури міста, ГО «Проліска», БО «БФ «Карітас – Суми» у пров. Пришибський видають власникам пошкоджених будинків будівельні матеріали для закриття пошкоджень. Волонтери ГО «Добробат» та працівники КП «Зеленбуд» і КП «Спецкомбінат» допомагають проводити відповідні роботи.

Представники штабу видають для заповнення заяви на обстеження майна.

***

У разі виявлення пошкоджень будинку чи окремих конструкцій, необхідно звернутись на лінію 102 для фіксації цього факту.

З 13:00 до 17:00 жителі пл. Пришибська та прилеглих територій, чиє майно постраждало внаслідок цієї атаки, зможуть звернутись до мобільного штабу, який працюватиме на місці події.

З собою необхідно мати копії паспорта особи, реєстраційного номера облікової картки платника податків, а також документів, що засвідчують право власності на майно, технічного паспорта.

Телефон штабу: (066)5437677.

***

За інформацією Сумської ОВА, росіяни спрямували БпЛА на житловий сектор та об'єкти критичної інфраструктури обласного центру.

Наслідки ворожої атаки уточнюються.

Розпочались аварійно-рятувальні роботи.