002.jpg

Протягом дня в Сумах ліквідовували наслідки масованого удару ворожих БпЛА.

Відповідні роботи проводило понад 100 людей за допомогою 15 одиниць техніки. Це працівники органів місцевого самоврядування, Нацполіції, ДСНС, комунальних підприємств (КП «Зеленбуд», КП «Спецкомбінат»), газової компанії, благодійних організацій (ГО «Проліска», ГО «Добробат», БФ «БаЛу», ГО «Дефенс», БО «БФ «Карітас – Суми», обласної організації Товариства Червоного Хреста в Україні, БО «Право на захист»).

Протягом дня комунальники та волонтери закрили 54 вікна та дві покрівлі. По решті – мешканці робили це власними силами, використовуючи надані матеріали. Загалом фахівці департаменту інфраструктури міста під час обстежень виявили, що в приватних житлових будинках на Луці та Баранівці, на Пришибі пошкоджено 89 вікон, три покрівлі, 12 вхідних дверей, у ДНЗ – вісім вікон.

Водо-, газо- та електропостачання в усіх будинках, за винятком одного на вул. Володимирська, де поки що немає блакитного палива, – наявні.

Працівники управління муніципальної безпеки, департаменту соціального захисту населення прийняли та оформили 18 заяв на обстеження житлових приміщень від 18 фізичних осіб. Проконсультували юридичну особу.

Телефоном до штабу надійшло 16 звернень. По всіх надано необхідні роз’яснення.

На зустрічах із власниками пошкодженого майна сумчанам пояснили механізм отримання допомоги на відновлення помешкань, зокрема, за державною програмою «єВідновлення», а також грошових виплат від благодійних організацій.