001.jpg

У Сумах ліквідовували наслідки атаками ворожими безпілотниками житлового сектору у вівторок, 22 жовтня.

Працював штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, представники структурних підрозділів міської ради, Нацполіції, ДСНС, комунальних підприємств, надавачів житлово-комунальних послуг, а також благодійних організацій.

Енергетики відновили електропостачання всіх помешкань, окрім трьох зруйнованих будинків на вул. Молодіжна та одного на вул. Василівська. Також до цих будинків та ще двох пошкоджених на вул. Басівська наразі не подається газ. Щодо останніх, завтра газовики продовжать ремонтні роботи.

Комунальники та волонтери закрили сьогодні 85 вікон і чотири дахи. Частину робіт виконали самі мешканці з допомогою наданих матеріалів.

Загалом працівники департаменту інфраструктури міста зафіксували в житловому секторі пошкодження 147 вікон і 12 покрівель. Відомо про руйнування чотирьох приватних житлових будинків і пошкодження у 29 приватних садибах та триповерховому багатоквартирному житловому будинку.

Аварійні та інші невідкладні роботи проводили представники штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, працівники департаменту інфраструктури міста, КП «Зеленбуд», КП «Спецкомбінат», КП «Шляхрембуд», КП «Міськсвітло», АТ «Сумиобленерго», Сумської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України», ТОВ «Сумитехнобудсервіс». Також долучились благодійні організації ГО «Добробат», ГО «Суми Дефенс», БО «БаЛу», ГО «NovaUkraine», ГО «Проліска», Червоний Хрест України, БО «БФ «Карітас–Суми», одні з яких забезпечили робочими руками, інші – необхідними будівельними матеріалами тощо.

Прийнято та оформлено 42 заяви на обстеження житлових приміщень від 42 фізичних осіб.

Телефоном до штабу надійшло 14 звернень, по яких надали необхідні роз’яснення.

Волонтери БО «Право на захист» надавали юридичну та психологічну допомогу, а також реєстрували постраждалих на видачу грошової допомоги.

До 8:00 середи, 23 жовтня, наближено до місць НС працюватимуть чергові наряди поліції.

Штаб продовжить свою роботу завтра з 9: 00 у приміщенні школи № 27.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет