002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО, його перший заступник Володимир ВОЙТЕНКО та начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ проінспектували хід ремонтних робіт на автошляхах обласного центру.

«Ставимо за мету не просто зробити дороги, а дотриматись технологій. Окрім того, як я вже неодноразово казав, спочатку робимо підземні мережі, у тому числі зливну каналізацію, а потім укладаємо асфальт» – зазначив міський голова Олександр Лисенко.

Цього року з міського бюджету на впорядкування доріг в обласному центрі було виділено понад 70 млн грн. (38 млн грн. – на поточний і 35 млн грн. – на капітальний ремонт магістральних доріг). Як і було заплановано, почали шляховики з поточних ремонтів, а з 1 серпня приступили до капітальних.

«Поточний ремонт доріг це не ямковий. Як я й казав, 40 % від площі дороги можна виконувати середнім поточним ремонтом. Від ямкового ремонту, як такого, виконуючи настанову міського голови, ми відмовляємось повністю», – зазначив Віталій Шилов.

По поточному ремонту наразі освоєно близько 33 млн грн. Решта на вимогу міського голови спрямують на грейдування та підсипку доріг у приватному секторі.

По капітальних ремонтах тендери проведені, договори укладено. Роботи на всіх чотирьох об'єктах (вул. Л. Бикова, вул. Бельгійська, пров. Громадянський, 12-й мікрорайон) виконуватиме КП «Шляхрембуд».

Інспекцію перебігу ремонтів доріг посадовці почали з території Центрального ринку, котра переживає чи не наймасштабніші перетворення. Наразі ремонтні роботи ведуться по вул. Луговій.

«Розширюємо приїжджу частину, чистимо зливну каналізацію, потім зробимо тротуари та покладемо асфальт й облаштуємо, щонайменше, 500 місць для паркування, що вирішить проблемне питання паркування автотранспорту в центральній частині міста», – повідомив Володимир Войтенко.

У планах також налаштування освітлення, облаштування клумб і встановлення лавок. Фінансування робіт, повідомив перший заступник міського голови, відбувається за рахунок двох джерел: міського бюджету та бюджету Центрального ринку. Зокрема, з останнім наразі досягнуто домовленість про його частку в розмірі 700 тис. грн. Основну частину робіт мають намір закінчити до Дня міста, решту – до кінця вересня.

Дочекалась нарешті капітального ремонту дорога по вул. Л. Бикова, на стан якої, за словами Олександра Лисенка, йому постійно скаржились жителі околиці. Відтак, торік провели всі необхідні підготовчі роботи, а цьогоріч приступили до її лагодження. Нині тут залишилось лише зробити тротуари. Це буде зроблено до Дня міста.

Капітально ремонтують шляховики і ще одну проблемну ділянку – дорогу у пров. Громадянський. Минулого року тут зробили водопровід, у нинішньому – ладнають дорогу. За словами головного лікаря міської лікарні № 1 Валентини ДОМІНАС, остання знаходилась у вкрай незадовільному стані. Через це навіть довелось відкривати територію їхнього лікувального закладу для поїзду машин швидкої допомоги до станції.

Капітального ремонту зазнає цього року й вул. Бельгійська. Також шляховики продовжать роботи у 12-му мікрорайоні.

Мають наміри попрацювати цього року ще на двох об'єктах: по вул. Римського-Корсакова (поєднати її з вул. Володимирською) та по вул. Роменській. По другій розраховують зробити у повному обсязі проектну документацію і, по можливості, провести підготовчі роботи.