003.jpg

Сьогоднішній ранок у Сумах розпочався з урочистостей на честь одного з наших Державних символів – Державного Прапора України.

На головній площі Сум зібралися керівники міста та області, представники громадських організацій та осередків політичних партій, трудових колективів і навчальних закладів міста.

Вбрані в національний одяг учасники свята разом із Національним стягом на чолі, котрий несли бійці АТО, у супроводі військового оркестру урочистою колоною рушила вулицею Героїв Сумщини до ошатного скверу біля фонтану «Садко», де облаштовано місце для головного прапора нашої країни. Тут і відбулась церемонія підняття Національного прапору розміром 6х4м.

Цього року разом із керівниками міста його піднімали батьки Героїв України – загиблих учасника Революції Гідності Олексія Братушки та учасника АТО Олександра Аніщенка.

Олександр Лисенко зазначив – щоразу, поки стяг піднімається у височінь, відчуває хвилювання від своє причетності до подій минулого і гордість за нинішнє покоління українців, котрі, як й їхні пращури, не коряться ворогові та не шкодуючи життя стоять на захисті суверенітету та територіальної цілісності України.

«На жаль, нині в Україні йде війна, гинуть наші хлопці, і від того свято наше сумне, – сказав Олександр Лисенко. – У багатьох із нас є Державні прапори з написами від наших Героїв із 27-ї Сумської реактивної артилерійської бригади, 58-ї окремої мотопіхотної бригади, 15-го батальйону. Хочеться, щоб на цих прапорах були написи про мир про спокій, адже і наш прапор символізує своїми кольорами синє чисте небо і хліб, тобто добробут і спокій. Тож, бажаю всім нам щастя і здоров'я, миру та спокою. Вічна слава Героям, котрі в усі часи відстоювали незалежність України!»

Вже традиційно під час урочистостей керівники міста та області вручили восьми юним сумчанам, котрі старанно навчаються й беруть активну участь у громадському житті, паспорти громадян України.

Нагадаємо, вперше український прапор було піднято над будівлею Верховної Ради України 24 серпня 1991 року, коли був проголошений Акт про Незалежність країни. День Державного прапора встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2004 року. Документом обумовлено, що кожного року по всій України цього дня о 9:00 проводиться офіційна церемонія підняття Державного прапора України.