003.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО взяв участь в урочистостях із нагоди початку нового навчального року.

У День знань очільник міста побував у спеціальному НВК № 37, Центрі професійно-технічної освіти та у Піщанській загальноосвітній школі. Вітаючи учнів, педагогів і батьків із початком нового навчального року, Олександр Лисенко зазначив, що 1 Вересня – особливий день, що знаменує собою початок нового етапу.

«Сьогодні хвилюючий і важливий для кожного день. Ми – дорослі – можемо повернутись думками у шкільні роки, згадати своїх друзів, вчителів. Ви – сьогоднішнє покоління школярів – знову переступити поріг вашої другої домівки», – зазначив міський голова.

Олександр Лисенко відзначив важливу роль вчителів у вихованні громадян і патріотів та подякував освітянам за самовіддану працю. Школярам він побажав, аби цей навчальний рік приніс їм нові зустрічі та відкриття й залишив по собі лише приємні враження.

Міський голова вкотре наголосив, що діти – найцінніше, що є в нашому житті, тож, фінансування освітньої галузі залишатиметься пріоритетним напрямком видатків.

«Можу запевнити сумчан, що освіта та медицина у нас ніколи більше не фінансуватимуться за залишковим принципом. Іще залишається ряд питань по деяких навчальних закладах, але ми намагатимемось їх усі вирішити, бо іншого шляху, аніж працювати на добробут шкіл, лікарень, усієї громади, немає», – запевнив очільник міста.

За рахунок коштів міського бюджету, а це близько 1,5 млн грн., спеціальному НВК № 37 для дітей із порушеннями зору до нового навчального року відремонтували блок шкільного підрозділу, що не функціонував 12 років. Це дало змогу додатково відкриті один 1-й клас і одну підготовчу групу, а також виділити приміщення під актову залу.

У 2016-2017 навчальному році при НВК працюватимуть шість груп для дітей дошкільного віку та дев'ять класів і дев'ять груп продовженого дня для учнів школи І ступеня. Відтак, тут виховуватиметься та навчатиметься понад 230 дітей віком від 1,5 до 11 років.

До капітально відремонтованої школи пішли 1 вересня і 127 дітей села Піщане. У будівлі перекрили дах і утеплили стіни, повністю замінили дерев’яні вікна на пластикові, добудували ще одну класну кімнату, майже в усіх кабінетах зробили підвісну стелю. До кожного класу провели Інтернет. На реконструкцію школи спрямували близько 2,5 млн грн. з міської скарбниці.

Директор Піщанської школи Микола САЧЕНКО та голова Піщанської сільської ради Володимир МЕЧИК подякували міському голові та всім депутатам міської ради за допомогу, яку вони надають жителям села.

Загалом 1 вересня до 42 загальноосвітніх навчальних закладах Сум пішли 25607 учнів. Вперше поріг школи переступили 3058 дітей.