001.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО, його перший заступник  Володимир ВОЙТЕНКО, заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ, заступники міського голови Олександр ЖУРБА та Степан ПАК, директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН та інші посадовці місцевого самоврядування підтримали обрані проекти громадського бюджету.

Голосували посадовці у пункті для голосування, що розташований в адміністративній будівлі на майдані Незалежності. Одні визначились заздалегідь, інші – попередньо ще раз знайомились із відповідними інформаційними матеріалами. Разом із тим всі були одностайні в тому, що громадський бюджет – реальний важіль впливу громади на розвиток міста, що відбувається у відповідності потреб і запитів сумчан, це формат співучасті громади в управлінських процесах в обласному центрі.

Як зазначив міський голова Олександр Лисенко, подібна ініціатива є надзвичайно корисною для міста. Окрім того, що це впливає на його розбудову, але й дає змогу містянам впливати на розподіл коштів з міського бюджету.

«Ознайомившись із переліком проектів, як локальних, так і загальноміських, я обрав ті два, які, на мою думку, є найбільш перспективними та найбільш корисними для жителів. Хочу зауважити, що локальні проекти, що вийшли до фіналу, але не стануть переможцями підсумкового голосування, будуть обов’язково послідовно реалізовані», – наголосив Олександр Лисенко.

Схвально оцінив практику впровадження бюджету участі і перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО, який також проголосував за обрані проекти.

«Для мене ця тема є дуже близькою та актуальною, адже до моїх професійних обов’язків входить і контроль за благоустроєм міста. Тому мені дуже приємно, що містянам не байдужа доля наших Сум і вони розробили ці проекти для того, аби покращити життя собі, своїм дітям та онукам. Міська ж влада цьому зобов’язана посприяти», – сказав посадовець.

Олександр Лисенко запевнив, що дану ініціативу впроваджуватимуть і надалі, з кожним роком збільшуючи суму коштів на втілення проектів з народу.

Нагадаємо, голосування за проекти громадського бюджету триватиме протягом двох тижнів – із 24 жовтня по 6 листопада. Підтримати пропоновані проекти сумчани можуть у мережі Інтернет (на сайті http://initiativ.e-dem.in.ua/sumy) або у 43 пунктах для голосування, що діють у бібліотеках, навчальних закладах, комунальних установах, організаціях, підприємствах, адміністративних будівлях.

Пункти для голосування працюватимуть щодня з 11:00 до 19:00. Сумчанам пропонують підтримати два проекти (один загальноміський та один локальний) або ж один із цих двох категорій. Загалом у переліку 11 загальноміських та 48 локальних проектів, на які у 2017 році передбачено: на загальноміські проекти – 2 млн грн., на локальні – 3 млн грн.