006.jpg

22 листопада у спеціалізованій школі № 1 відбулось відкриття меморіальної дошки Почесному громадянину міста Суми Миколі Осипову, який загинув обов’язку під час обстрілу з території РФ із РСЗВ «Смерч» базового табору артилерійського полку в с. Побєда Новоайдарського р-ну Луганської області.

На урочистій лінійці вшанувати пам’ять Героя зібралися міський голова Олександр ЛИСЕНКО, заступник міського голови Степан ПАК, рідні та друзі Героя, бойові побратими, вчителі та школярі.

«Кажуть, що складно знайти слова в такій ситуації, проте ми повинні говорити. Це справжній героїзм, патріотизм та мужність. Це приклад для майбутніх поколінь», – зазначив міський голова.

Відкрити пам’ятну дошку випала честь бойовим побратимам Миколи, які згадували його добрими словами: «Він завжди був в авангарді, завжди був за колектив та допомагав кожному. Були такі ситуації, коли він годував всіх, адже на фронті завжди проблема з їжею... А він думав за всіх».

У загиблого залишилась сім’я, яка теж була присутня на заході. Дружина Тетяна подякувала міському голові за підтримку та звернулась до учнів із закликом завжди пам’ятати тих, хто віддав найголовніше – своє життя. Адже Герої не вмирають – вони назавжди залишаються серед нас.