0012.jpg

5 грудня в Сумах відбулись урочисті заходи одразу до двох свят – Міжнародного дня волонтера та Дня Збройних Сил України.

В обласному академічному театрі Щепкіна відбувся урочистий концерт до Дня Збройних Сил України, який зібрав більше трьохсот учасників, серед них військовослужбовці, волонтери, учасники АТО та їхні сім’ї.

Розпочався захід із нагородження всіх тих, хто доклав чималих зусиль до відновлення боєздатності української армії.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО, нагородивши військових грамотами та пам’ятними подарунками, відзначив також комбата 15-го окремого мотопіхотного батальйону Олександра МОРДВАНЮКА та колишнього керівника Павла ГЕРАСІМОВА, подарувавши їм ексклюзивні вишиванки від сумського кутюр’є.

Цього ж дня відбувся концерт до Міжнародного дня волонтера. У залі обласної філармонії зібралися волонтери, представники міської та обласної влади та соціально-відповідальні підприємці.

«Сьогодні хочу висловити подяку всім волонтерам, які забувають про власні інтереси та стають на шлях служіння іншим. Це справді благородна місія, і не кожен на таке здатен. Всі ви жертвуєте своїм власним часом, грошима, здоров’ям, дехто ризикує навіть своїм життям, і все для того, аби допомогти людям, аби зробити нашу країну кращою», – сказав Олександр Лисенко та вручив волонтерам книгу сумського письменника Євгена ПОЛОЖІЯ «Іловайськ».

Сумські волонтери подякували міській владі та активним громадянам і зазначили, що без їхньої підтримки було б набагато складніше займатись суспільно-корисними справами.

Також захисник Донецького аеропорту Андрій ТІМОФЄЄВ вручив міському голові за активну волонтерську діяльність медаль «Сильному духом».