006.jpg

У Сумській міській раді відбулась зустріч з представниками оціночної комісії проекту «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях», який реалізовується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).

Сумський міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав гостей та подякував за візит і допомогу в оцінюванні ситуації у сфері енергозбереження та енергоефективності у лікарнях.

«Міська влада власними силами покращує ситуацію у цій сфері, але, звісно, нам потрібна професійна допомога німецьких експертів. Енергоефективність у лікарнях – першочергова задача, завдяки цьому ми зможемо в рази покращити рівень комфорту у закладах медичної галузі», - зазначив Олександр Лисенко.

Грегор БРЬОМЛІНГ презентував проект, який буде тривати до липня 2019 року, зазначивши, що важливим критерієм відбору до участі у проекті є вмотивованість та ініціативність у впровадженні заходів з енергоефективності та енергоменеджменту, а бюджет проекту складає 3 млн. євро.

«Наразі енергоефективність в Україні набуває великого значення. Це видно із кількості заявок, яка надійшла на адресу проекту та їх якості (15 заявок з оцінкою від добре до прекрасно). GIZ надає проектно-технічну допомогу, узгоджуючи свою діяльність з німецьким Міністерством економіки та українським Міністерством регіонального розвитку. Працює GIZ за трьома напрямками: належне урядування, сприяння сталому економічному розвитку та енергоефективність. Ми сподіваємось, що наша співпраця буде плідною та стане прикладом для інших міст України», - зауважив пан Грегор.

Проект «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях» пропонує своїм партнерам різноманітні інструменти та заходи на період впровадження проекту, включаючи передачу ноу-хау, тренінги, консультації та рекомендації експертів у таких сферах, як запровадження енергетичного моніторингу та менеджменту, розробка планів дій енергетичного розвитку, планування енергоефективних заходів.