001.jpg

У суботу зранку до Сум прибув 5-й потяг Єднання України «Труханівська Січ».

На залізничному вокзалі гостей зустрічав міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

До Сум завітали 280 людей із різних регіонів України. Серед пасажирів потяга – школярі та студенти, курсанти Київського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою, рідні загиблих Героїв Небесної Сотні. Суми стали восьмим містом України, де побували учасники Всеукраїнської акції «Потяг Єднання України "Труханівська Січ"». Загалом же за роки її проведення потяг прибув сюди вперше.

«Шановні гості нашого міста, шановні волонтери, учасники АТО – наші захисники, сумчани. Місто Суми розташоване поруч із Росією – 30 кілометрів – і кордон. Але я хочу сказати, щоб вони там не думали, чого їм би там не хотілось, ніколи вони не прийдуть на нашу землю, а ті, хто прийшли, підуть із поразкою», – сказав, звертаючись до присутніх, Олександр Лисенко.

Він подякував молоді, яка три роки тому була у перших рядах на барикадах і нині в авангарді суспільно-політичного життя держави.

«Дякую вам за те, що приєднались і є учасниками величезної і потрібної в цей час акції. Потяг Єдності покаже всьому світу і кожному українцю, який іще не зрозумів, що тільки в єдності наша перемога, що тільки разом ми здолаємо всі негаразди, здолаємо ворога, і буде вільна та незалежна  Україна назавжди. Слава Україні!» – промовив до учасників Всеукраїнської акції міський голова.

На згадку про місто гостям подарували прапор Сум та сувеніри.

Отаман «Труханiвської Сiчi» Микола БОНДАР подякував сумчанам за теплий прийом, зазначивши, що не по всіх міста, де потяг зупинявся, до його пасажирів ставились так приязно.

З вокзалу гості рушили до Скверу Героїв Небесної Сотні. Потому – на Алею Слави, де віддали шану загиблим Героям. Також сьогодні учасники акції відвідають сумські виші, побувають в обласній філармонії та Легкоатлетичному манежі, а ввечері переїдуть до Глухова.

Нагадаємо, Всеукраїнська акція «Потяг Єднання України "Труханівська Січ"» ініційована волонтерами і громадськими діячами в рамках реалізації програми Президента України з підтримки національної єдності та проводиться з метою консолідації та взаєморозуміння громадян з різних куточків країни, піднесення патріотичного духу та популяризації національної культури країни. Цьогоріч вона відбувається вже вп’яте. 9 березня потяг рушив із Києва і повернеться до столиці за 16 днів – 24 березня. За цей час його пасажири побувають у 13 містах центральної та північної частини України.