0012.jpg

У Сумах оплатити проїзд у громадському транспорті відтепер можна за QR-кодом. Стікери з QR-кодами з 6 квітня розміщені у комунальних автобусах та тролейбусах, тож пасажири мають змогу оплачувати проїзд безготівково.

Перевіряли, як працює система, разом із сумчанами міський голова Олександр ЛИСЕНКО, директор КП «Електроавтотранс» Віталій ОДНОРОГ, директор сумської філії ПАТ КБ «ПриватБанк» Ігор ЧЕРНЯВСЬКИЙ.

«Суми увійшли до п’ятірки перших міст України, запровадивши QR-квитки у комунальному транспорті. Це дасть змогу контролювати пасажиропотік, а найголовніше – допоможе привчити громадян стабільно оплачувати свій проїзд»,– зазначив Олександр Лисенко.

Процедуру електронної оплати журналістам продемонстрував Ігор Чернявський. По-перше, необхідно відкрити мобільний додаток Приват-24 та обрати сканер QR-кодів. По-друге, відсканувати QR-код на спеціальному стікері, що знаходиться у салоні. По-третє, обрати картку, з якої здійснюватиметься оплата проїзду. По-четверте, прокомпостувати квиток, що з’явиться на екрані.

Покрокова схема оплати детально розписана на стікері, де зображений QR-код. Пасажир, що скористався сервісом може самостійно відстежити деталі (час та дату) оплати на своєму ґаджеті. Всі дані зберігаються автоматично.
Варто відзначити, що купуючи електронний квиток сумчанам переплачувати не доведеться, адже додаткові стягнення відсутні.

Перший містянин вже скористався новою системою оплати та задоволений її легкістю в користуванні. Працівники КП «Електроавтотранс» були ознайомлені з особливостями електронних квитків та готові допомагати пасажирам в опануванні нововведення.