006.jpg

11 травня на центральній площі Сум відбулися урочисті з нагоди ухвалення Радою міністрів Євросоюзу остаточного рішення щодо надання українцям права на безвізові подорожі.

На майдані Незалежності зібралися представники міської та обласної влади, державні службовці, школярі та пересічні городяни, аби привітати це рішення, якого Україна прагнула довгий час.

Відбулося і урочисте підняття українського та європейського прапорів на знак дружби та партнерства між нашою країною та державами Європи.

В. о. заступника міського голови, керуючого справами виконавчого комітету Степан ПАК привітав усіх сумчан із цією визначною подією: «Свій європейський вибір українці зробили ще вкінці 2013 року. Саме через це і пролилася кров під час Революції гідності. На це рішення ми чекали досить тривалий час, прагнули того, аби українцям, які і решті європейців, надали право перетинати українські кордони без віз. І сьогодні Рада міністрів Євросоюзу таки ухвалила таке рішення. Це ще раз доводить, що обраний нами вектор розвитку нашої країни є вірним, а ми з вами дійсно є справжніми європейцями».

Довідково: для отримання безвізового режиму 17 травня у Страсбурзі (Франція) в приміщенні Європарламенту відбудеться урочисте підписання відповідного законодавчого акту за участі Президента України та Європарламенту та посла головуючої в Євросоюзі країни – Мальти. Потому рішення опублікують в Офіційному журналі Євросоюзу, а вже за 20 днів після цього Рішення про введення безвізового режиму набуде чинності.