006.jpg

1 червня в обласному центрі відбулась презентація асфальтного заводу, який виготовляє асфальт за сучасними технологіями.

Протягом місяця у Сумах буде запущений асфальтний завод, який має потужності виготовляти до 80 тон асфальту нового покоління за годину та, завдяки своїй енергоефективності, може працювати цілодобово.

«В минулому році ми поставили собі завдання придбати асфальтний завод задля покращення процесу ремонту доріг у нашому місті. Особлива потреба є на центральних магістралях, наприклад, вулиця Харківська, Роменська, адже це величезний обсяг роботи, який потребує сотні тон суміші. До речі, саме з вулиці Роменської ми почнемо випробування цього заводу», - зазначив Сумський міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Основні переваги нового заводу в тому, що зменшено час перемішування суміші, завдяки цьому збільшено потужності виготовлення, а також є можливість зберігати готову суміш у спеціальному бункері протягом декількох діб.

«Ми розглянули всі можливі варіанти: від найдорожчих іноземних конструкцій до більш дешевих українських і знайшли золоту середину. На цю конструкцію з монтажем та усіма комплектуючими Сумська міська рада витратила близько 13 мільйонів», - повідомив перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО.

Зовсім скоро місцеві мешканці зможуть відчути ефективність роботи, адже міська влада запланувала в цьому році ремонтні роботи ряду вулиць, серед них - Роменська, СКД, К. Зеленко та інші.