001.jpg

У понеділок, 26 червня, відбувся «круглий стіл» з питань Ради учасників бойових дій та членів сімей загиблих воїнів при міському голові.

У заході взяли участь міський голова Олександр ЛИСЕНКО, перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО, заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ, голова Ради учасників бойових дій та членів сімей загиблих воїнів при міському голові Володимир ЛАВРИК, представники громадських організацій та спілок учасників бойових дій, представники виконавчого комітету та депутатського корпусу. Усього зібралось до півсотні учасників.

«Я задоволений, що на зустріч прийшло так багато учасників АТО. В такий спосіб є шанс прийняти конструктивне рішення. Не слід ділитись на «ви» і «ми». Ви всі єдині в своїх правах», – зазначив міський голова.

Олександр Лисенко нагадав, що рішення про створення Ради учасників бойових дій та членів сімей загиблих воїнів було прийняте 9 травня 2015 року. Саме завдяки діяльності Ради та активній співпраці з депутатським корпусом і постійною депутатською комісією з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології за два роки вдалося вирішити низку проблемних питань щодо надання земельних ділянок учасникам бойових дій.rada

Під час «круглого столу» обговорили ряд проблемних питань щодо подальшого розподілу земельних ділянок між учасниками бойових дій та діяльності керівного складу Ради. Кожен із присутніх мав можливість висловити свою думку.

Так, учасники засідання Сергій БЕСЕДІН та Максим КОЛЕСНИК озвучили проблемні питання щодо діяльності Ради у нинішньому складі, а саме: необхідність доопрацювання положення про Раду, непрозорість процедури голосування, неналежне інформування про прийняті рішення та інше.

Пролунали пропозиції щодо переформатування Ради, зокрема зміни її складу та удосконалення правового регулювання діяльності Ради.

Також під час проведення «круглого столу» торкнулись питань дотримання норм законодавства при виділенні земельних ділянок учасникам АТО та сім’ям загиблих бійців, зокрема по пр-ту Козацький. Обговорили також доцільність зміни складу Ради та делегування до неї представників ГО та спілок в залежності від кількісного складу цих об’єднань. Домовились про можливість представлення у Раді добровольців.

За результатами «круглого столу» вирішили створити робочу групу по опрацюванню змін щодо діяльності Ради з урахуванням пропозицій, сформованих на даному засіданні. Наразі свої кандидатури для включення до складу робочої групи подали представники 16 громадських організацій та спілок. Збір пропозицій триватиме до 1 липня.