0012.jpg

У неділю зранку перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО та заступник міського голови Олександр ЖУРБА провели нараду з комунальниками щодо ліквідації наслідків негоди, яка вирувала в Сумах у суботу, 1 липня.

Перший заступник міського голови насамперед подякував КП «Міськсвітло» та КП «Зеленбуд», енергетикам за те, що оперативно зреагували і негайно взялись ліквідовувати наслідки негоди. Відзначив Володимир Войтенко і роботу співробітників Сумського відділу поліції Головного управління Національної поліції та Управління патрульної поліції у м. Суми за те, що регулювали рух на найбільш проблемних ділянках.Також посадовець висловив подяку сумчанам і Державному ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовки «Кадетський корпус» ім. І. Г. Харитоненка, що вийшли на допомогу комунальникам.

«Наразі продовжуємо працювати над ліквідацією наслідків негоди. Маємо, найперше, налагодити електропостачання міста, розчистити автошляхи та тротуари. Прибрати, де є дерева та гілки з доріг, а також  балконів жителів. Якщо комусь потрібна допомога, звертайтесь», – зазначив перший заступник міського голови, звертаючись до присутніх на нараді.

Як поінформували у відділі «Служба 15-80» у суботу до них надійшло 73 звернення. Подекуди йшлось про ті самі випадки. Більшість дзвінків стосувалась обривів дротів і падінь дерев. На 8:00 неділі таких випадків зафіксовано 477.

За словами директора філії «Сумський міський район електричних мереж» ПАТ «Сумиобленерго» Віктора СТЕПЧЕНКА, негода спричинила проблеми з електропостачанням приватного сектору. У зв’язку з цим сьогодні на підприємстві оголошено робочий день. По місту працюють шість аварійних бригад. На 9:00 частково без електроенергії залишались 44 вулиці обласного центру. Енергетики сподіваються у найкоротші терміни подати світло до будинків.

Щодо вуличного освітлення, то, за словами директора КП «Міськсвітло» Едуарда ВЕЛИТЧЕНКА, до самого ранку працювали чотири аварійно-ремонтні бригади комунального підприємства. Подекуди світло не вмикали спеціально, аби не наражати працівників на небезпеку. Наразі завершено роботи по третині отриманих заявок. А вже сьогодні ввечері із освітленням будуть усі вулиці обласного центру. Щоправда, деякі поки частково.

Тим часом КП «Електроавтотранс» займається ліквідацією обривів контактної мережі. Також через пошкодження даху затопило тяглову підстанцію, через що виникли проблеми з рухом електротранспорту по вул. Білопільській шлях і вул. Роменській, частково вул. Іллінською, а через значний рівень води – з проїздом біля компресорного заводу. Найближчим часом питання вирішать. DSC07265

В.о. начальника відділу охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО повідомила про шістьох постраждалих унаслідок негоди. Усіх травмували дерева. Чотирьом особам надали необхідну медичну допомогу та відпустили додому, двох направили на лікування до стаціонару обласної лікарні. В одного постраждалого черепно-мозкова травма, в іншого – травма грудної клітини.

Що ж до наслідків, яких негода завдала лікувально-профілактичним закладам, то тут, за словами Олени Чумаченко, галузь розраховує впоратись своїми силами. Найбільша проблема – відсутність електроенергії в лабораторії міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди. Тимчасово користуються можливостями лабораторії реанімації.

Самотужки розраховують упоратись й освітяни. За словами начальника управління освіти і науки Антоніни ДАНИЛЬЧЕНКО, зафіксовані переважно незначні пошкодження, серед серйозного – падіння дерева у ДНЗ (ясла-садок) № 10 «Малючок» та пошкодження даху у школі № 20.

Керівники обслуговуючих організацій прозвітували першому заступнику міського голови про зроблене для ліквідації наслідків негоди та повідомили, над чим працюють зараз.

«Іде планомірне робота. Робимо все можливе, аби якнайшвидше ліквідувати наслідки стихії», – наголосив Володимир Войтенко.