004.jpg

У п’ятницю, 11 серпня, у будинку № 16/5 по вул. Засумська відбувся запуск ліфта, який не працював близько 10 років.

Разом із мешканцями з цього приводу поспілкувався і міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Вони розповіли очільнику обласного центру про те, що проблеми з підйомником розпочалися вже давно. З огляду на те, що у будинку проживає багато людей похилого віку, молодих мам, яким доводиться щодня підіймати дитячі візочки на верхні поверхи будинку, ліфт, на жаль, залишався непрацюючим.

Голова будинкового комітету Лідія ЯРКОВА зазначила, що такі незручності люде терпіли понад 10 років. При цьому зверталися і до міської влади, депутатів. Проте, на жаль, ситуація залишалась незмінною.

«Завдяки цільовій програмі капітального ремонту, модернізації та диспетчеризації ліфтів у місті Суми на 2017-2019 роки наш ліфт було відремонтовано. Ми дуже вдячні за це і міському голові Олександру Лисенку, який визначив ремонт ліфтів одним із головних питань, які потребують вирішення», - підкреслила жінка.

Очільник обласного центру разом із мешканцями цього будинку проінспектував ліфт в дії та піднявся у машинне приміщення. Тут Олександр Лисенко поспілкувався із представниками підрядної організації, яка й виконувала всі роботи по модернізації підйомника.

Вони розповіли, що ремонт ліфта тривав близько місяця. За цей час було повністю замінено всі «мізки» ліфту, починаючи від кабіни до лебідки. Обіцяють, що ліфт має прослужити мінімум 25 років. Загалом на ремонт було спрямовано 560 тис. грн. в рамках цільової програми капітального ремонту, модернізації та диспетчеризації ліфтів у місті Суми на 2017-2019 роки.

Олександр Лисенко наголосив на тому, що ця програма значно збільшила можливості ремонту ліфтового господарства міста.

«Лише у цьому році до титульного списку увійшло 142 ліфта в багатоповерхових будинках та 13 ліфтів в будинках ОСББ. На сьогодні роботи завершені на 69 об’єктах. Ми тримаємо це питання на контролі, адже воно одне з найголовніших і потребує негайного реагування», - сказав міський голова.