0012.jpg

У Сумах у районі Хіммістечка ремонтують дороги вздовж багатоповерхівок і ті, що пролягають приватним сектором.

Об’єкти, які вже завершені і які нині в роботі, оглянули міський голова Олександр ЛИСЕНКО, начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ і директор комунального підприємства «Шляхрембуд» Олександр ВЕГЕРА.

На вул. Римського-Корсакова та вул. Парковій капітальні ремонти вже майже завершені. Дорожникам залишилось лише нанести розмітку та встановити дорожні знаки. Першу ремонтували в два етапи впродовж двох років. Торік зробили відрізок від ПП «Автоцентр КАМАЗ» до вул. Серпневої з улаштуванням зливної каналізації, цьогоріч – від вул. Борової до вул. Володимирської.

На ремонт ділянки по вул. Римського-Корсакова (10 тис. м2), у нинішньому році спрямували 11 млн грн., вул. Паркової (6 тис. м2) – 6 млн грн. Разом із автошляхами зроблено й тротуари.

«Іноді нам закидають, що приділяємо мало уваги приватному сектору. Але те, що ми бачимо сьогодні, свідчить, що це не так. Для нас однаково важливі як сумчани, які мешкають у багатоповерхівках, так і жителі приватних будинків», – зазначив Олександр Лисенко.

Наразі на Хіммістечку триває поточний середній ремонт дорожнього полотна по вул. Охтирській. Тут одночасно роблять пониження дороги. У поєднанні з іншими заходами, котрі планують реалізувати наступного року, це забезпечить відведення води з дворів прилеглих багатоповерхівок, що розташовані у низині, і тоді можна буде облаштовувати тут «євродвори». Без цього, наголосив Віталій Шилов, проводити ремонти немає сенсу.

У планах на наступний рік і продовження ремонту доріг автошляхів у мікрорайоні. Зокрема вул. Борової, вул. Володимирської, вул. С. Табали.

Із виділених у 2017 році. на поточний ремонт доріг 50 млн грн., повідомив начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства, вже освоєно 35 млн грн., і за півтора місяця всі роботи будуть завершені. Із капітальних ремонтів, на які передбачалось 120 млн грн. (із магістралями та дворами), окрім уже зазначених об’єктів – вул. Римського-Корсакова та вул. Паркової, відремонтовано дороги по вул. СКД, вул. К. Зеленко, ведуться роботи по вул. Даргомижського та по вул. Роменській, почались - у пров. Л. Українки.

Міський голова наголосив, що вимагає від підлеглих розробки графіків ремонтів доріг не лише на 2018 рік, а й на кілька років вперед з тим, аби сумчани достеменно знали, коли саме будуть виконані роботи на автошляхах, якими вони найчастіше користуються.