004.jpg

Зранку міський голова Олександр ЛИСЕНКО провів зустріч із офіційною делегацією міста Чжуцзі (Китайська Народна Республіка).

Очільник Сум подякував гостям за вияв уваги до міста та запевнив, що міська влада налаштована розвивати соціально-економічні відносини із закордонними партнерами.

«Сьогодні ми працюємо над тим, аби в місті було якомога більше підприємств, які б наповнювали міський бюджет. У Сумах вже працюють виробництва, до створення яких залучались іноземні інвестиції, і ми прагнемо, аби таких ставало більше. Для цього створюємо умови, які дозволять інвесторам почуватись захищено, а ведення бізнесу буде комфортним. Разом із тим прагнемо і того, щоб наші підприємства мали можливість освоювати іноземні ринки», – зазначив Олександр Лисенко.

У ході розмови сторони охарактеризували економічні та соціальні можливості міст та обговорили можливості співпраці.

Своє прагнення вибудовувати та розвивати партнерські відносини міський голова Олександр Лисенко та директор Адміністративного комітету економічного сектору міта Чжуцзі Джін ЛІГЕНГ закріпили підписанням Меморандуму щодо розвитку дружніх комунікацій.

У документі йдеться про готовність сторін посилювати взаєморозуміння і дружбу китайського та українського народів, зміцнювати і розвивати дружні відносини між містами. Грунтуючись на принципі рівності та взаємної вигоди сторони налаштовані розгортати комунікації з метою співпраці в галузі економіки, торгівлі, науки і техніки, культури, туризму, освіти, фізкультури, здоров’я для процвітання та розвитку і започаткування партнерських відносин .

Джін Лігенг висловив впевненість у тому, що підписання даного Меморандуму стане стимулом для налагодження довготривалої плідної співпраці між двома міста. Також запросив сумську сторону з візитом у відповідь.

У Сумах іноземні гості перебуватимуть впродовж дня. За цей час відвідають ряд підприємств та СНАУ і познайомляться з містом.