004.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав освітян Сум із прийдешнім професійним святом, яке вони відзначатимуть у першу неділю жовтня.

Роль представників цієї професії, зазначив очільник міста у своєму виступі на урочистостях із нагоди Дня працівників освіти, неоціненна, адже саме вони вчать дітей мислити та діяти. Формують особистість і закладають підгрунтя для нових звершень та досягнень. Від вихователів і вчителів залежить майбутнє України: якими будуть світосприйняття, цінності, переконання наступних поколінь українців, такою буде й Україна.

Олександр Лисенко подякував присутнім у залі, а в їх особі усій шеститисячній освітянській родині міста, за самовіддану працю, за тепло, любов та знання, які кожен із її представників із року в рік передає своїм учням. За вашу непохитну віру в кожного учня, за розуміння, підтримку, прекрасне виховання молодого покоління українців.

«У непрості для країни часи, у період становлення нових підходів до освітнього процесу – впровадження нових реформ, як би не було важко, ви завжди відмінно виконуєте свою роботу, наближаючи якість і зміст освіти до кращих світових стандартів», – зазначив Олександр Лисенко.

На підтвердження цього міський голова навів приклади останніх досягнень школярів, що стали можливі завдяки спільній праці учнів і вчителів: дев’ять стипендіатів Президента України та Кабінету Міністрів, 20 – міського голови, провідні позиції Сум за результатами ЗНО в області та серед обласних центрів.

Олександр Лисенко побажав освітянам міста подальших успіхів на професійному шляху, здоров’я, наснаги, добробуту.

Привітали присутніх у залі й їхні колеги з міського управління освіти і науки, департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації, представники профспілок та 27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади.

Окрім слів вітань, освітянам вручили грамоти та відзнаки.

Прізвища 15 кращих педагогічних працівників уже за традицією поповнили Алею слави освітян міста.