0012.jpg

28 жовтня у Сумах відбулися урочистості з нагоди Дня визволення України від нацистських загарбників.

Зранку керівники міста та області поклали квіти до Меморіалу «Мати-Батьківщина» та пам’ятнику польським воїнам.

Потому рушили до Меморіального комплексу «Вічна Слава». Не зважаючи на погоду, тут зібралися ветерани, військові, молодь та громадськість. Разом з громадою міста посадовці поклали живі квіти до підніжжя обеліску, тим самим вшанувавши усіх, хто віддав свої життя у боях за Україну у Другій світовій війні.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО звернувся до сумчан, наголосивши, що потрібно берегти історію, знати і вшановувати наших відважних героїв як минулих поколінь, так і тих, хто нині боронить Україну від ворога на Сході.

«Хотів би сьогодні привітати всіх учасників бойових дій, всіх ветеранів, дітей війни та учасників трудового фронту, хто тоді отримав перемогу над ворогом, звільнив нашу рідну землю. Щиро дякую всім ветеранам, учасникам АТО та патріотам за їхню самовідданість і боротьбу. Адже тільки сумлінна праця, національна єдність і патріотизм зможе привести нас до спільної перемоги», – звернувся до городян очільник обласного центру.

Молоде покоління українців має знати справжню історію своєї країни, яка після вигнання нацистських окупантів не здобула волю та свободу, натомість потрапила під гніт тоталітаризму та зазнала масових репресій та депортацій. З метою поширення історичної правди про хід Другої світової війни та річницю визволення України, напередодні у навчальних закладах міста пройшли відповідні інформаційні заходи.