007.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО обговорив із Надзвичайним та Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом ЯНУКОНІСОМ актуальні питання двосторонньої співпраці.

До зустрічі також приєдналися заступник міського голови Степан ПАК і заступник директора департаменту фінансів, економіки та інвестицій Лариса СКИРТАЧ.

«У мене дуже гарні перші враження від міста Суми та його мешканців. Метою мого візиту є зустріч з представниками органів влади задля обговорення можливих напрямків співпраці», – розповів Марюс Януконіс.

Міський голова Олександр Лисенко ознайомив поважного гостя з потенціалом міста. Потому сторони обговорили можливість взаємовигідних побратимських відносин між Сумами та литовськими містами, а також перспективи розвитку торговельних і економічних взаємин, налагодження двостороннього співробітництва, зокрема, у культурній, освітній, бізнесовій сферах та проведення спільних заходів.

«Хотів би визначити два дуже важливі напрямки співпраці для нашого міста – це сфера освіти і бізнес. У місті є потужні вищи навчальні заклади, в яких навчається близько 30 тисяч студентів. Наші фахівці максимально відкриті, готові обмінюватися досвідом і організувати спільні проекти. А також потрібно розвивати співробітництво в сфері бізнесу, потрібно допомагати сумським підприємцям виходити на європейський ринок», – зазначив Олександр Лисенко.

Керманич міста подякував пану Послу за те, що Литовська Республіка підтримує Україну у важкі часи та запевнив, що сумська влада налаштована на розвиток багаторічних взаємовідносин.

Наприкінці зустрічі пан Посол передав сумчанам шість комплектів книг, які написав видатний литовський письменник, єврейського походження Григорій КАНОВИЧ, і попросив передати один комплект – єврейській спільноті, а решту – до бібліотек міста.