001.jpg

У міській клінічній лікарні № 4 завершили капітальний ремонт інфекційного відділення.

Оновлені приміщення під час виїзного брифінгу 15 грудня оглянули міський голова Олександр ЛИСЕНКО, його профільний заступник Максим ГАЛИЦЬКИЙ, в. о. начальника відділу охорони здоров’я Наталія КІПЕНКО та представники ЗМІ.

Корпус інфекційного відділення звели за типовим проектом на території стаціонару у 1959 році. З роками будівля, призначена для лікування інфекційних хворих і упередження епідемії у місті, стала ветхою, що суттєво позначилось і на ефективності лікуванні хворих. За словами працівників відділення, понад двадцяти років взагалі не здійснювався будь-який ремонт.

Капітально ремонтувати відділення почали торік, а завершили роботи нещодавно. Загалом за два роки на ремонт з міського бюджету спрямували 2,9 млн гривень. За ці кошти, зокрема, відремонтували дах, тепло-, водо-, електропостачання, водовідведення, виконали внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи. Також привели до ладу роздаткову, оснастили її бойлером, встановили нові мийки та нову мікрохвильову піч. А ще полагодили хлораторну, частково замінили меблі.

«Коли я два роки тому побував у цьому відділенні, був вражений, наскільки погані тут умови. Звісно, працівники своїми силами намагались десь щось підремонтувати, але було не так як має бути. А це неприпустимо, бо для того, аби хворі отримували якісну медичну допомогу повинні бути відповідні умови. Те, що є тут зараз – це ще один результати нашої власної медичної реформи, яку ми почали два роки тому, взявши курс на відновлення приміщень лікувально-профілактичних закладів і покращення їх матеріально-технічного забезпечення. Наша мета – створити умови для роботи лікарів і одужання хворих, – наголосив Олександр Лисенко.

Інфекційне відділення розраховане на 30 ліжок. Є п’ять палат і чотири бокси (кожен – на три особи, з окремим санвузлом і виходом на вулицю).
Наразі відділення повністю відповідає вимогам госпітальної бази міста для хворих на особливо небезпечні інфекції, єдиного інфекційного відділення міста, що забезпечує надання медичної допомоги хворим на інфекційну та паразитарну допомогу.

«Ми дуже вдячні за цей ремонт. Тепер приємно ходити на роботу і працювати», – зазначила завідувачка відділення Світла ТИЩЕНКО. За словами працівників відділення, задоволені умовами і пацієнти, від яких останнім часом лунають лише позитивні відгуки.

Тим часом у лікарні триває ремонт харчоблоку. Влада, повідомив міський голова, продовжить приводити до ладу і решту приміщень лікарні. Головному лікарю закладу Олександр Лисенко дав час до березня на підготовку нової проектної документації на ремонт неврологічного корпусу. А також озвучив намір зробити на базі поліклінічного відділення реабілітаційний центр.