002.jpg

У дитячій поліклініці № 2 міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди за сприяння благодійників відремонтували педіатричне відділення № 2, яке обслуговує близько 10 тисяч сумчан віком від 0 до 17 років.

Фінансування та виконання робіт узяв на себе благодійний фонд «Технологія». За п’ять місяців привів до ладу коридор, кабінети педіатрів, кабінети завідувачки відділення та старшої медсестри, процедурну, устаткувавши їх усім необхідним. Зокрема, процедурну окрім необхідних меблів забезпечили сучасним рециркулятором.

«Медична реформа надає все більшого значення і ваги саме первинній ланці медицини, тому і ми починаємо ремонти і впровадження пілотних проектів, як-то «Поліклініка без черг», саме з закладів первинної ланки, яким є дана поліклініка. Дякую благодійному фонду «Технологія», який, як соціально відповідальний бізнес, співпрацює з нами у цьому», – зазначив заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ.

Перетворення відділення обійшлось у близько 900 тис. гривень. Як повідомила завідувачка педіатричного відділення Поліна ПЕРЕРВА, будівельники працювали у тандемі з лікарями. З ними, зокрема, радились, при виборі кольору для стін.

«Успішний бізнес і благодійність мають іти поруч», – зауважив голова наглядової ради АТ «Технологія» Володимир ЗАЄЦЬ.

Насамперед благодійники допомагають міській владі покращувати якість медичного обслуговування сумчан та умови для роботи медичних працівників. Спільно спланували наступні два проекти у галузі: відремонтувати приймальне відділення міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди по вул. Троїцькій, облаштувати на базі міської клінічної лікарні № 1 сучасну операційну з ангіографом.

«Якщо ми думаємо про майбутнє, то маємо дбати про збереження здоров’я сумчан. Тому потреби медицини для нас першочергові», – наголосив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Торік, повідомив очільник міста, на потреби міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди з міського бюджету спрямували 12,2 млн грн.: на придбання дороговартісного обладнання – 7 млн грн., на проведення капітальних ремонтів закладу – 5,2 млн гривень. На поточний рік на ці потреби вже передбачили відповідно 1,5 млн грн. та 1,8 млн гривень. Ще близько 6 млн грн. направлять на завершення робіт із утеплення та ремонту фасаду поліклініки № 2 та відповідні роботи по будівлі міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди. І вже сьогодні Олександр Лисенко доручив головному лікарю міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди Олександру ЄМЦЮ готувати проектну документацію на ремонт решти відділень поліклініки № 2.