0012.jpg

Сьогодні в Сумах, як і по всій Україні, відзначають День Героїв Небесної Сотні.

Ранок цього дня розпочався із покладання квітів до могили Героя України, Почесного громадянина міста Суми Олексія Братушки на Алеї Слави на Центральному кладовищі, де керівники міста та області разом з сумчанами віддали шану новітнім Героям.

Потому на знак вшанування відваги, сили духу і самопожертви українців, які віддали своє життя під час подій на Майдані 2014 року відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні у сквері Героїв Небесної Сотні. Тут зібралися учасники тих подій, представники влади, військовослужбовці, родини Героїв Небесної Сотні, молодь та небайдужі сумчани.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні, всіх українських патріотів, які віддали свої життя за Україну. Під час символічного мітингу-реквієму учасники тримали в руках фотографії загиблих борців за свободу.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО підкреслив, що чотири роки тому сталися незабутні події, які назавжди змінили життя нашої країни.

«Кожного з нас змінили ті поді, змінила Революція Гідності. Навчила бути небайдужими, брати на себе відповідальність і стояти за Україну до останнього. Сьогодні ми вшановуємо безстрашність, силу духу українців, які вийшли на мирний протест, щоб продемонструвати свій проєвропейський вибір. І пам’ятаємо яку високу ціну їм прийшлось за це заплатити. – зауважив Олександр Лисенко.– Для нас є святим обов’язком вшанувати Героїв Небесної Сотні. Тож, пам’ятаймо і шануймо усіх, хто в ті бурхливі події віддали своє життя на Майдані, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи українців та європейське майбутнє нашої Батьківщини».

Далі урочисті заходи продовжаться в обласній філармонії, де о 15:00 розпочнеться благодійний концерт, присвячений Героям Небесної Сотні.

А ввечері на майдані Незалежності пройде акція вшанування пам'яті Героїв. Розпочнеться вона о 18:00. Всі охочі можуть приєднатися, аби на згадку про Героїв Небесної Сотні запустити у небесну височінь ліхтарі.