0012.jpg

В.о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО під час урочистих заходів в обласній філармонії привітав військовослужбовців Національної Гвардії України з професійним святом.

Участь у святковому зібранні взяли керівники міста і області та воїни-гвардійці.

Вітаючи склад елітного підрозділу, в.о. міського голови наголосив, що високий рівень поваги громадян до Національної гвардії – результат мужності та стійкості військовослужбовців. Він пригадав, як чотири роки тому перші сотні добровольців новоствореної Національної гвардії, з рішучим наміром захистити країну, вийшли на передову боротись за територіальну цілісність України, тож подякував воїнам за вірність присязі і всьому українському народові.

«Шановні військослужбовці, від імені міської ради та особисто міського голови Олександра ЛИСЕНКА дозвольте привітати вас із четвертою річницею створення Національної Гвардії України. Нашому місту пощастило, що на його території знаходиться одна з найкращих військових частин – в/ч 3051 Національної гвардії України. Дякую за вашу службу, за вашу відвагу, яку ви проявляєте, перебуваючи на Сході країни. Ви завжди на висоті, тож не дивно, що бійці нацгвардії стали уособленням кращих рис справжнього патріота, захисника українського народу, – звернувся Володимир Войтенко до бійців. – І звичайно дуже вдячний, що ви обрали для себе таку відповідальну професію – служити Батьківщині, захищати її, відстоювати її територіальну цілісність. Хочу побажати вам та вашим родинам міцного здоров’я, мирного неба над головою та нових звершень заради Україні».

У своєму зверненні до присутніх в.о. міського голови зазначив, що місцева влада і надалі допомагатиме зміцнювати матеріально-технічну базу військової частини, аби її бійці, могли й надалі гідно виконувати свої обов’язки.

Потому за високі показники у службово-бойовій діяльності, дотримання законності, міцну військову дисципліну та з нагоди Дня Національної гвардії України Володимир Войтенко нагородив грамотами міського голови військовослужбовців військової частини 3051 Національної гвардії України: майора Максима ЗЕЛЕНСЬКОГО, лейтенанта Михайла КОНОНЕНКА, старшого солдата Ігоря КРИКУНА, старшого солдата Павла ЛАТИШЕВА, старшого солдата Артема ПРОНТА.

Зазначимо, що у 2017 році з міського бюджету до державного бюджету для в/ч 3051 Національної гвардії України передана субвенція у сумі 199,9 тис. гривень. Кошти спрямовано на проведення поточного ремонту їдальні, облаштування турнікету чергової частини, придбання комп’ютерного обладнання.