005.jpg

В. о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО, президент об’єднання «Help-Point-Sumy» Маріанне ПІФФАРЕТТІ та директор Сумського обласного благодійного фонду «Хельвеція» Микола РЕЗНІК підписали тристоронню угоду про співпрацю щодо надання гуманітарної допомоги у 2018 році.

За укладеною угодою у 2018 році Суми отримають гуманітарну допомогу для соціальних та освітніх закладів, проте переважно вантаж буде складатися із матеріалів медичного спрямування.

Під час заходу в. о. міського голови Володимир Войтенко від усіх сумчан подякував Маріанне Піффаретті за багаторічну підтримку та допомогу.

«Для нас це вкрай важливо, і ми щиро Вам, Маріанне, вдячні за те, що Ви багато років допомагаєте розвивати наше місто. Ми співпрацюємо з 2004 року, а у 2005 році було укладено першу угоду на отримання гуманітарної допомоги. З того часу вже отримано 24 гуманітарних конвої, – зазначив Володимир Войтенко. – Від усіх сумчан дякую Вам за добрі справи та бажання допомагати».

Зі слів керівника об’єднання Маріанне Піффаретті, у рамках співпраці до Сум прибудуть два конвої, в кожному з них буде сім вантажних автомобілів. У складі вантажу переважно меблі для освітянських та медичних установ міста, шкіл та спеціалізованих закладів, матеріал для пожежно-рятувальної служби тощо. «Перший конвой доставлять у квітні – вже за три тижні, другий – у вересні», – повідомила Маріанне Піффаретті.

Директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН також подякувала Маріанне Піффаретті та Миколі Резніку за багаторічне плідне співробітництво.

«Зараз Україна перебуває у полосі колосальних реформ. Реформується галузь освіти та медицини. Місто Суми також не стоїть осторонь цих процесів. І саме в ці сфери гуманітарна допомога надходить в першу чергу. І не зважаючи на те, що зараз змінюється система надання медичної допомоги в цілому, проте питання матеріального забезпечення медичних закладів завжди залишається актуальним. Тому ваша допомога як раз на часі, і ми за це дуже вдячні», – акцентувала увагу у ході зустрічі із благодійницею Антоніна Кохан.