003.jpg

Автопарк комунального підприємства «Електроавтотранс» поповнився чотирма новими автобусами середньої місткості, придбаними за кошти міського бюджету.

Нова техніка – результат січневого тендеру. Тоді у торгах взяли участь дві компанії – ПП «АЙМАКС-ГРУП» та ТОВ «АВТОГРАД-2007». За результатами аукціону перемогла перша, яка запропонувала сумчанам чотири автобуси ATAMAN A092H6 за ціною 8 млн 420 тис. гривень. Договір на поставку техніки був укладений 16 березня, а вже 12 квітня автобуси прибули на територію КП «Електроавтотранс». Кожен укомлектований відеокамерою, GPS-навігатором, у кабіні водія встановлений кондиціонер.

Три з чотирьох нових автобусів, повідомив директор КП «Електроавтогтранс» Віталій ОДНОРОГ, будуть задіяні на перевезенні пасажирів за новим маршрутом вул. Косівщинська – вул. Прокоф’єва. Четвертим підсилять діючі маршрути.

«Комунальний транспорт фінансово вигідний для сумчан. Проїзд у ньому коштує менше ніж у приватному, до того ж пенсіонери користуються безкоштовно, школярі – за півціни, а студенти їздять по пільгових проїзних. Тож, важливо, щоб пасажири мали можливість скористатись тролейбусом чи комунальним автобусом у будь-який час та у будь-якому напрямку. Для цього потрібно якомога більше транспорту. Через це міська влада приділяє придбанню нових тролейбусів та автобусів значну увагу. У 2016 році за кошти міського бюджету купили вісім автобусів, у 2017– дев’ять автобусів і чотири тролейбуси. І ось наше перше, і, впевнений, не останнє придбання нинішнього року», – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Вже на початку травня Суми очікують на прибуття перших із чотирьох «рогатих», що були придбані по тендеру у березні.

Разом із тим, очільник міста надав доручення директору КП «Електроавтотранс» Віталю Однорогу та начальнику відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергію ЯКОВЕНКУ підготувати пропозиції щодо придбання у другому півріччі автобусів великої місткості, аби скоротити інтервал руху та розвантажити затребувані маршрути, де є така технічна можливість.

Також Олександр Лисенко повідомив, що місто підготувало повний пакет документів й отримало позитивний висновок на отримання кредиту від Європейського інвестиційного банку, який буде спрямовано на придбання комунального транспорту.

Питання придбання транспорту в лізинг, зазначив міський голова, опрацьовувалось, але через високі відсоткові ставки воно не є нині вигідним.

Одночасно з поповненням автопарку парку підприємства новими транспортними засобами, безпосередньо на його базі проводять ремонт наявної техніки.
Торік капітально полагодили два тролейбуси (№ 236 та № 234). У поточному році вже виконали середній ремонт стількох само «рогатих» (№ 005 та № 263) і планують до кінця року капітально відремонтувати щонайменше три (№ 264, № 283, № 297 ).