Надрукувати
Перегляди: 2202

Сьогодні до Сум прибув черговий гуманітарний вантаж від благодійного фонду «Help-Point Sumy».

У семи вантажівках – устаткування для лікувальних закладів, одяг та оснащення для пожежників і рятувальників, меблі для лікарень і шкіл, посуд, медичні матеріали, дитячі іграшки тощо

Загальна вага вантажу зі Швейцарії (25-го за рахунком) становить 57,3 т, а вартість – 294,8 тис. гривень. Частина предметів була у вжитку, але вони знаходяться у гарному стані. Попередньо речі пройшли дезінфекційну обробку.

Заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ, котра разом із президентом об’єднання «Help-Point Sumy» Маріанне ПІФФАРЕТТІ та директором Сумського обласного благодійного фонду «Хельвеція» Миколою РЕЗНІКОМ зустрічала гуманітарний конвой на кордоні Сумської та Чернігівської областей, від імені міського голови Олександра ЛИСЕНКА та всієї сумської громади подякувала водіям і всім жителям Волена за багаторічну допомогу та підкреслила, що вона є для Сум вкрай потрібною та важливою.

«Гадаю, в Сумах не залишилось навчального чи лікувального закладу, де б не користувались привезеною зі Швейцарії допомогою і не згадували вас добрим словом. Дякуємо Вам, пані Маріанне, за те, що займаєтесь цією нелегкою справою і збираєте гуманітарний вантаж для сумчан, і вам, водії, за те, що бере на себе місію доправлення його до місця призначення», – зазначила, звертаючись до благодійників Альона Дмітрєвская.

Це перший із двох вантажів, що надійде сумчанам від швейцарських благодійників цього року. Другий очікується у вересні.

Нагадаємо, дружні стосунки між містами Волен і Суми тривають із 2004 року. Тоді область отримала зі Швейцарії першу пожежну машину.

У 2005 році був створений Благодійний фонд «Help-Point Sumy». Того ж року була укладена офіційна трьохстороння угода між благодійним фондом керівництвом м. Суми і Сумською облдержадміністрацією.

Із 2008 року активну участь у фінансуванні добродійного проекту бере Уряд кантону Ааргау.