004.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав колишніх і нинішніх військовослужбовців 15-го окремого мотопіхотного батальйону з 4-ю річницею створення військового підрозділу.

Разом із військовими очільник міста пригадав, як усе починалось у квітні 2014 року, як військовикам, а тоді це був Сумський батальйон територіальної оборони, бракувало захисної амуніції і її шукали повсюди, як бійцям допомагали всі: влада, організації, представники бізнесу, небайдужі жителі Сум та області. Створений винятково для охорони важливих об’єктів, державних установ лише в межах Сумської області, вже за два місяці після створення підрозділ був задіяний до проведення АТО. Відтоді бійці не раз виконували завдання у зоні відповідальності на території Донецької та Луганської областей. За чотири роки існування підрозділу тут несли службу понад 1600 чоловік. Державними нагородами відзначено сімнадцятьох військовослужбовців (дев’ятьох із них – посмертно). 13 бійців загинули, боронячи незалежність та єдність України.

«Від сумської громади та всіх українців прийміть слова вдячності за мужність і самопожертву, виявлену вами при захисті суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, – зазначив Олександр Лисенко, вітаючи військовослужбовців із 4-ю річницею створення військового підрозділу. – Подвиг військовослужбовців 15-го окремого мотопіхотного батальйону є і залишатиметься взірцем патріотизму й відваги».

Міська влада, наголосив Олександр Лисенко, і надалі допомагатиме військовим в облаштуванні їхнього побуту у місцях розташування. Також, запевнив він бійців, збільшується і збільшуватиметься надалі фінансування міських програм, спрямованих на підтримку і допомогу учасникам АТО та їхнім родинам.