005.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО побував на відкритті казарменого приміщення 27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади, яке капітально відремонтували коштом міського бюджету.

Оглядаючи казарму, очільник міста наголосив на тому, що побудувати сильну українську армію можливо лише створивши військовикам достойні умови для несення служби. Тому міська влада ніколи не ухиляється від допомоги сумському війську, навіть більше – вважає це своїм  обов’язком.

«Турбуючись про військовослужбовців, ми турбуємось про всіх жителів міста, адже коли в місті є військові, то й населення почувається спокійніше, – сказав Олександр Лисенко. – Від того, в яких умовах військовики несуть службу, залежить те, наскільки добре вони це роблять. Тому ми, як влада, піклуємось про створення належних умов для сумських артилеристів й інших військових формувань, що розташовані в місті».

На ремонт казарменого приміщення 27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади з міської скарбниці спрямували у вигляді субвенції у 2016 році 400 тис. грн., рік потому – ще 963 тис. гривень. Отак поступово руїни на першому поверсі будівлі перетворились на комфорте приміщення для особового складу.

Казарма, яка розрахована на 50 чоловік, стане домівкою на час несення строкової служби для військовослужбовців роти батальйону охорони. Тут є спальне приміщення, вбиральні та душові, кімната для відпочинку.

«Співпраця з міською владою триває не один рік, тож, це не перший спільний проект у напрямку покращення умов проживання та несення служби, реалізований із владою та громадою, але він найбільший за обсягами. Таких приміщень у Збройних Силах України мало. Ми почали з першого поверху і будемо рухатись далі, адже в нас є ще дві роти», – зазначив командир 27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади Валерій ІСМАІЛОВ.

Після оглядин нової казарми міський голова з командуванням 27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади обговорили напрямки подальшої співпраці. Військовики озвучили Олександру Лисенку нагальні потреби військового з’єднання, вирішення яких потребує сприяння керівництва міста та громади. Серед таких виділили проведення ремонтних робіт у штабі, для якого на останній сесії міської ради виділили з міського бюджету 420 тис. грн. на заміну вікон, а Міноборони пообіцяло надати меблі та сучасне устаткування, а також облаштування на занедбаній території біля спорткомплексу «Олімп» стоянки для цивільних легкових автомобілів.

У ході розмови зійшлись на тому, що військові сформулюють конкретні пропозиції щодо вирішення порушених питань, з якими вийдуть до очільника міста та депутатів міської ради.