003.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО прозвітував перед громадою міста за роботу у 2017 році.

Перед початком звіту міського голови вже традиційно у фойє обласної філармонії представили підсумки своєї роботи за минулий рік структурні підрозділи та комунальні підприємства. Доповідали за допомогою друкованих і відеоматеріалів. Охоче відповіли на запитання та надавали роз'яснення.

Свій звіт Олександр Лисенко розпочав із подяки воїнам-землякам, котрі повернулись зі Сходу України або нині боронять незалежність і територіальну цілісність України та всім сумчанам, які творять сьогодення та майбутнє міста.

Пріоритети міської влади, повідомив очільник обласного центру, торік залишались незмінними: створення умов для комфортного проживання у Сумах містян усіх вікових категорій: від найменшеньких – до людей поважного віку.

Олександр Лисенко детально зупинився на доходах і видатках міського бюджету, зокрема по напрямку соціального призначення, розповів про зрушення у житлово-комунальній сфері, реалізованих заходах із енергозбереження, публічності бюджетного процесу, розвитку інфраструктури, капітальному будівництві та дорожньому господарстві, закупівлях через ProZorro, які дозволили зекономити 90 млн грн. коштів міського бюджету тощо.

Серед головних напрямків, на які була спрямована увага міської влади у 2017 році, очільник обласного центру назвав, зокрема житлово-комунальне господарство. У цій галузі вже понад три роки, і минулий рік не став винятком, велась планомірна робота, результатом якої стала низка відремонтованих ліфтів, покрівель та комунікацій.

Також Олександр Лисенко акцентував увагу присутніх на розвитку інфраструктури міста та дорожнього господарства. Минулоріч у Сумах відновили роботу деяких фонтанів, оздобили місто оригінальними квітковими композиціями та продовжили озеленювати його. Займались будівництвом та реконструкцією об’єктів, які відносяться до різних сфер життєдіяльності міста, серед яких чільне місце посідають спортивні об’єкти.

Ремонтували приміщення, впроваджували енергоефективні заходи та придбавали обладнання для закладів освіти та охорони здоров’я. А поруч з тим департамент соціального захисту населення забезпечував реалізацію прав сумчан на низку пільг, які фінансуються з міського бюджету в тому числі.

Міський голова зупинився і на транспортному питанні, яке є одним із актуальних. Розповів, що загалом на поповнення парку КП «Електроавтотранс» з міської казни торік спрямували понад 42 млн гривень.

Наприкінці доповіді Олександр Лисенко коротко розповів про окремі завдання на поточний рік. Потому відзначив містян за внесок у розвиток міста та відповів на запитання присутніх у залі.

Звіт міського голови та відповіді на питання сумчан транслювались наживо на Інформаційному порталі Сумської міської ради.