0012.jpg

У Сумах відзначають 73-тю річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Зранку сумчани прийшли на Центральне кладовище міста, де вшанували пам’ять загиблих у роки Другої світової війни та героїв сучасної України – хоробрих воїнів АТО. Потому містяни урочистою колоною рушили вул. Петропавлівською до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, а звідти – до Меморіального комплексу «Вічна Слава», де відбувся велелюдний мітинг-реквієм «І подвигам не буде забуття».

Вітаючи присутніх і всіх сумчан із Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, міський голова відзначив величезну роль українців у її здобутті. Війна не оминула жодну родину, принесла Україні мільйонні жертви та руйнування.

Олександр Лисенко подякував усім, хто самовіддано боровся з нацизмом на полях битв і на трудовому фронті, а згодом відбудовував Україну.

«Хочу від усієї громади низько вклонитись вам, шановні ветерани, і подякувати і за те, що в ті страшні часи ви звільнили від нацизму Україну і світ, за те, що, якби важко не було, забезпечували воїнів усіх необхідним, щоб у нашої держави було майбутнє», – зазначив Олександр Лисенко

Героїчні подвиги старших поколінь, наголосив очільник міста, не підлягають забуттю.

«Різні почуття та емоції сьогодні у кожного з нас: радість, гордість, сум, Радість за те, що здобули важливу для нашого народу перемогу, гордість за мужність та самопожертву, і сум за тими, хто не повернувся. Але пам’ять про них назавжди залишиться у наших серцях», – сказав очільник міста.

Героїчний вчинок старшого покоління, зауважив міський голова, сьогодні надихає воїнів, котрі боронять Україну від російської агресії.

«Сьогодні на Сході України йде війна. І ті хлопці, які вийшли боронити нашу державу і віддали найцінніше, що є в людини, – життя, назавжди у нашій пам’яті. Дякую вам, ветерани сьогодення. Вічна пам’ять і вічна слава захисникам України всіх поколінь! І слава Україні!» – наголосив міський голова.

Учасники церемонії вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання, на їхню честь пролунали військові залпи, а підніжжя меморіалу встелили квіти.

Опісля мітингу-реквієму сумчани віддали данину пам’яті загиблим воїнам-інтернаціоналістам та трагічно загиблим у зоні АТО артилеристам.

Після цього міський голова поспілкувався з ветеранським активом у неформальній обстановці. За день до того, 8 травня, Олександр Лисенко відвідав підопічних обласного клінічного госпіталю ветеранів війни та геріатричного пансіонату для ветеранів війни і праці.