001.jpg

Безоплатна правова допомога

З метою створення належних умов для набуття громадянами певного обсягу правових знань та навичок у їх застосуванні, надання безоплатних консультацій особам, які потребують соціального захисту та підтримки, необхідних для прийняття рішень з питань державного і приватного життя, захисту їх прав і свобод при виконавчому комітеті Сумської міської ради діє громадська приймальня з надання безоплатної первинної правової допомоги.

Прийом громадян проводиться у наступних напрямках:

1. надання правової інформації;

2. консультування та роз’яснення правових питань;

3. надання консультацій зі спадкового права;

4. складання заяв, скарг та інших документів правового характеру;

5. надання допомоги щодо забезпечення доступу до вторинної правової допомоги.

Для формування у громадян твердого розуміння правових норм, непорушності права та закону, а також вміння орієнтуватися в чинному законодавстві, виконавчим комітетом Сумської міської ради, в особі спеціалістів правового управління Сумської міської ради, надаються кваліфіковані консультації з метою створення дієвого механізму доступної та якісної правової допомоги, яка б відповідала потребам суспільства.

Прийом громадян здійснюється у вівторок та четвер з 16:00 до 17:15 за адресою: м. Суми, пл. Незалежності, 2, V поверх.

Правове управління тимчасово припиняє надання громадянам безоплатної правової допомоги на період дії карантинних заходів. З метою запобігання поширення коронавірусу COVID-19, з урахуванням постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" працівники Правового управління тимчасово припиняють надання безоплатної правової допомоги на період дії превентивних карантинних заходів.

***

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги та надання правових консультацій цілодобово функціонує загальнодержавний єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні.

Також отримати правову допомогу можна, особисто звернувшись до найближчого центру з надання безоплатної правової допомоги або бюро правової допомоги: Сумський місцевий центр – 40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1. тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Детальніше про правові засади надання безоплатної правової допомоги