002.jpg

Фонд Менеджерських Ініціатив та Сумська міська рада проводять опитування серед сумчан щодо якості життя та громадських послуг, які надаються в місті.

Вивчення громадської думки відбувається в рамках проекту «Український самоврядно-громадський стандарт» і має на меті надати міській владі інформацію про те, як жителі міста оцінюють якість життя і громадські послуги, що їм надаються.

У проекті беруть участь сім міст обласного значення.

Метою є створення і впровадження самоврядно-громадського стандарту, що буде фундаментом сучасного управління місцевими та регіональними громадськими справами. Також проект має показати ключові проблемні сфери українського самоврядування, в які необхідно впровадити зміни.

Істотним елементом проекту є компонент партиципації (участі) – співпраці влади з мешканцями в процесі прийняття важливих для міста рішень. Дане опитування є одним із механізмів партиципації і його результати покажуть міській владі думку мешканців, наблизять їхні проблеми і потреби, в ідеалі міська влада отримає конкретні вказівки, які питання, на думку жителів, є нагальними і вимагають термінового вирішення, що варто поліпшити, а що варто змінити.

Пройти анкетування