004.jpg

Мінцифра та Департамент кіберполіції спільно з ВГО «Магнолія» запустили перший портал повідомлень про матеріали, пов’язані із сексуальним насильством над дітьми в мережі, – StopCrime.

З приходом весни та перших сонячних днів надзвичайно великих масштабів набуває проблема торгівлі первоцвітами.

Лептоспіроз – небезпечний зооантропоноз, який спричиняють бактерії роду Leptospira. За даними Центру громадського здоров’я МОЗ України на відміну від інших особливо небезпечних природно-вогнищевих недуг лептоспіроз розповсюджений на всіх адміністративних територіях країни.

Життя та здоров’я людини тісно пов’язані з навколишнім середовищем, де одним із найважливіших компонентів є вода. В останні роки спостерігається зростання антропогенного забруднення ґрунтових вод нітратами, які без очищення споживає населення. Вживання води з наднормативним вмістом нітратів небезпечне для здоров’я людини. З ним безпосередньо пов’язане захворювання – водно-нітратна метгемоглобінемія.

При виборі протигаза необхідно звернути увагу на паспорт або сертифікат на виріб, де вказано термін придатності маски та фільтра. На сучасних фільтрах термін придатності вказано на самому фільтрі.

Як убезпечити себе та дітей у на дорозі в темний час доби.

Взимку зростає статистика травмувань, і головна їх причина — ожеледиця. 

Центр громадського здоров’я нагадує, як вберегтися від переохолодження під час морозів.

Корисні матеріали, які пояснюють, як грітися, освітлюватися й готувати їжу безпечно.

Державна служба з питань праці проводить інформаційну кампанію «Трудовий договір: твій пасок безпеки у світі праці!».